Felix, inpolitix în pix și bacșiș fix

Ca o fată mare abia trezită din somnul îmbibat de vise cu flăcăi veseli la hora din sat, Felix a pozat feciorelnic pe blog în victimă a satirului ciclopic, care o urmărește ca s-o violeze sadic cu strap on-ul ștanțat cu însemnele CNSAS. Cu ocazia asta, Felix s-a plîns și că, mă-nțelegi, „surse arondate puterii” știau de ieri că instanța îi va da verdict de turnător.
Felixe, e emoționant! E de-a dreptul tușant! De penibil, desigur. Păi, matale observi că abia ieri s-a vorbit de un verdict de „turnător” în instanță, cînd inclusiv înființarea USL a fost pusă pe seama verdictului așteptat? Acum înțeleg de ce textul lu’ matale se intitulează „Pentru cei care mă cunosc”: numai ei pot fi atît de idiolatrizanți încît să cumpere bancul ăsta ieftin.
Dar cel mai amuzant mi s-a părut că ai pus la cale și o scenetă, ceva cu un bilețel rătăcit sau o scrisoare pierdută, nu am înțeles foarte clar. Extrem de inteligentă tentativa de a credibiliza o tîmpenie prin intermediul micii chicinete liberale de internet inpolitix în pix, care titrează bombastic: „BREAKING NEWS Voiculescu scapa de condamnare daca elimina Sinteza zilei?”. Serios, Felixe, ți-au lăsat acasă un bilețel? Scris de mînă sau la mașina de scris care trebuia declarată la Miliție? Pe o banală coală A4 sau pe un sul de hîrtie igienică? Și, mai precis, unde acasă ai găsit matale biletul ăsta? În tindă? Pe prichiciul sobei? Ori poate în pod, lîngă porumbul pus la uscat? Sau, stai, nu-mi zi: în lama unui hanger înfipt în poartă? Amănuntele astea-s importante, se menționează și în note, știi matale mai bine. Și, în altă ordine de idei, nu crezi că s-au expus cam tare cu biletul? Nu mai bine îți trimiteau un mesaj în Morse, scris cu grisine?
Altfel, sper că nu am dreptate cu finalul titlului. Îmi place să cred, adică, că în situații de astea excepționale, bacșișul nu e chiar fix, ca de obicei, că au și ăia de la politix în pix nevoie de niște firfirei în plus pentru mărțișoare, doar vezi și matale că Dinu nu e de acord cu USL iar banii de la SRI nu cred că i-a primit, încă.

You May also Like...

Falimentari și "relaxați", pe mine grecii m-au salvat de la moarte
2 iulie 2015
Schwartzenberg + Cherecheș = cash?
16 iunie 2011
Licența de exploatare de la Roșia Montană a împlinit 14 ani. Și are buletin. De identitate "protestatar"
9 septembrie 2013
13 Comments
  • Reply
    John DOE
    2 martie 2011 at 7:50

    😀 😀 😀 Cine o făcut saitu’ ăla „inpolitics.ro”? 😀 😀 😀 Sau cine l-o crackuit? Ziceţi, fraţilor, să vă strâng mâna! 😀 😀 😀
    Am intrat pe linkul sugerat de tine, Prise, şi n-am putut citi nimic până nu am dat OK la o fereastră de explorare care zicea aşa: „Mircea Badea suge pula impreuna cu zdreanta de carmen Bruma”! 😀 😀 😀 M-am defecat pe mine de râs! Tare! Mai vrem dinastea! 😀 😀 😀
    Aş face un printscreen ca amintire, să-l pun undeva pe net, dar mi-e teamă să nu fiu acuzat de fotoşopare. Aşa că intraţi şi vă amuzaţi până mai e oferta valabilă! 😀 😀 😀

    • Reply
      John DOE
      2 martie 2011 at 7:52

      😀 😀 😀 Nu rezist tentaţiei! Tot dau refreş la fereastra aia ca să văd popapu’! 😀 😀 😀 Oh, ce început mişto de zi! 😀 😀 😀 Lacrimi! 😀 😀 😀

    • Reply
      prisacariu
      2 martie 2011 at 8:57

      inca mai e valabila:D

    • Reply
      MM
      22 martie 2011 at 6:31

      Bai urdurosilor,bai jigodii basiste, mai gunoaie puturoase, din cauza voasta am ajuns unde am ajusn. Din cauza gandirii voastre superficiale de handicapati mintali, de retardati obsedati am ajuns sa ne conduca niste idioti si niste curve puturoase.

  • Reply
    marcian
    2 martie 2011 at 10:01

    Super tare! Ieri pe la pranz nu era popapu’ ca am citit articolul. M-am stricat de ras la comentarii. Cred ca era badea cu Ciutacu si cu gadea si-l pupau in cur pe Felix de l-au albit de tot

  • Reply
    Nea
    2 martie 2011 at 11:09

    Cred că i-au trimis bileţelul printr-un porumbac călător.

  • Reply
    ioana
    2 martie 2011 at 11:36

    Catalineeeeeee! Pai se poate?!
    „Sau, stai, nu-mi zi”?! „Nu-mi zice” e corect, ca e imperativ negativ, si ala se formeaza de la infinitiv, (a ) zice.

    • Reply
      prisacariu
      2 martie 2011 at 12:55

      eu zic inclusiv „nu fa”, uzez de forme contrase:)

      • Reply
        ioana
        2 martie 2011 at 19:30

        Pai fa si zi unde vrei, nu aici, in public, ca o sa creada lumea ori ca nu stii, ori ca asa e corect, ca, de, Catalinu’ le are cu romana.
        Scuze, dar acum n-am diacritice.

  • Reply
    greenisthenewred
    2 martie 2011 at 13:12

    Ma astept ca pe la mijlocul emisiunii de azi sa-i umfle rasul pe Gidea, Ciutacu, Badea si ceilalti tristi din studio si sa zica dom`le nici noi nu putem crede povestea asta, dar ne-a pus sefu. Ne cerem scuze, tuturor telespectatorilor cu IQ peste 15, iar celorlalti le transmitem un singur lucru: profesorul, omul de afaceri, filantropul, umanistul Dan Voiculescu este singurul care lupta cu dictatura. La mijlocul mesei se vor afla Pontanacul si Crinulet care vor da frumusel din cap, fara sa roseasca si fara sa le tremure mana.

  • Reply
    baby jane
    2 martie 2011 at 14:05

    grozav. pe bune, are de toate: comparatii, metafore, alegorii…. sa mai zic :D?
    mi-a placut de 11 pe o scara de la 1 la 10.

  • Reply
    ioana
    2 martie 2011 at 19:31

    E corect si „nu fa”, dar in forma „nu, fa” 🙂

    • Reply
      prisacariu
      3 martie 2011 at 13:29

      să nu ajungem chiar pînă acolo, zic:D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *