Băi, Banias, vezi că ești politician? M-ai mințit, politicianule care ești

Aseară, după ce am prestat pentru revista la care cu onor sînt mogul la comun cu colegii mei, am dat o tură pe la TVR Info (unde nu-s mogul decît ca cetățean care plătește tava radio-TV), între 22.00 și 23.00. Cu această ocazie, am avut nesperatul prilej să mă conversez cu inculpatul Banias Mircea, senator român. L-am întrebat pe inculpat dacă nu cumva procurorii DNA au luat aminte la întîlnirile lui cu diverși afaceriști și funcționari portuari și vamali constănțeni, pe care le-or fi considerat penale. Inculpatul Banias a negat că ar fi avut întîlniri de genul ăla, porcesc de penal, și că ar fi primit, citez, „foloase materiale”. Presupun că TVR Info va redifuza declarațiile lui Banias, mai ales că, azi, DNA a emis un comunicat, din care citez: „La data de 22 octombrie 2010, inculpatul Banias Mircea Marius, Senator al României, i-a pretins inculpatului Bogatu Eugen, la vremea respectivă director al Direcţiei Domenii Portuare, din cadrul Companiei Naţionale Administrarea Porturilor Maritime Constanţa S.A., să îi remită cu titlu gratuit mai multe produse provenite din mărfurile confiscate şi aflate în gestiunea Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea. În schimbul acestor foloase materiale, în cursul anului 2010, Banias Mircea Marius i-a promis inculpatului Bogatu Eugen că îşi va folosi influenţa deţinută în virtutea funcţiei sale pentru a direcţiona mai multe proiecte economico – administrative în sensul impus de interesele inculpatului Bogatu Eugen şi ale întregului grup infracţional. Astfel, Banias Mircea Marius i-a promis lui Bogatu Eugen că se va implica personal în blocarea unui proiect de restructurare a autorităţii vamale de pe raza judeţului Constanţa şi a unui ordin ministerial care prevedea obligativitatea scanării tuturor containerelor din Portul Constanţa Sud Agigea, că va interveni pentru ca o persoană, ce nu era agreată de grupul infracţional, să nu fie numită într-o funcţie de conducere în cadrul Companiei Naţionale Administrarea Porturilor Maritime Constanţa şi că îşi va folosi influenţa pentru menţinerea în funcţie a unui fost director al Direcţiei Sanitar Veterinare Constanţa. De asemenea, acesta a promis că va interveni pentru protejarea inculpatului Durbac Liviu, şeful Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea.
Bunurile menţionate mai sus au fost puse la dispoziţia lui Banias Mircea, prin intermediul inculpaţilor Tudoran Dragoş-Iulian (comisionar vamal) şi Tudoran Horia-Dan, fratele acestuia, lucrător vamal în cadrul Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea, responsabil de confiscările vamale.” (sursa)
Asta e nasol la politicieni: de parcă nu-i suficient că asta sînt, mai sînt și proști.

You May also Like...

Gregoar bușculează AC
2 aprilie 2010
Dreptate pînă la capăt: Ponta desființează spitale
23 septembrie 2013
Crin abandonează Senatul pentru trei zile
16 septembrie 2013
8 Comments
  • Reply
    AntiGelu
    24 mai 2011 at 16:16

    Oare cum isi mai aduce acum Wili Cheese masina la container din us of a? Nu o sa mai fie asa mare afacere daca trebuie sa platesti si vama, etc.

  • Reply
    ilie
    24 mai 2011 at 17:36

    Nu v-ati prins cum e treaba cu politicienii astia, care te privesc in ochi si iti spun ca afara e soare, cand tu vorbesti cu el la 11 noaptea.
    Mai e unu Dan Pasat, care l-a ametit pe Radu Moraru (la o emisiune la care cred ca ati participat) de credeai ca e cel mai nevinovat om de pe planeta (dupa cum povestea el de frumos) si acum vad prin presa ca e acuzat de santaj cu probe.

  • Reply
    socrulluigeoana
    24 mai 2011 at 22:22

    Am si io o intrebare: in Anglia bicicletele au ghidon pe dreapta sau pe stinga?

  • Reply
    escu
    24 mai 2011 at 23:53

    ma socrul lui geoana, da’ tu esti cam prost; cum adica, ghidon pe dreapta sau pe stanga in Anglia? e simplu – stangacii au ghidon pe stanga si dreptacii pe dreapta, ce nu e clar? ca si englejii aia tot doua maini au.

    • Reply
      prisacariu
      24 mai 2011 at 23:59

      eu zic că socrul glumea…

  • Reply
    Mihai
    25 mai 2011 at 11:57

    Unde dom-le ca omu’ a cerut din bunurile alea confiscate pentru a le dona unei case de copii! Mare om, mare caracter dom-le. (ma duc sa vomit putin)

  • Reply
    aura
    25 mai 2011 at 12:46

    Ce lipici au politicienii romani la chinezarii! Nastase, Mitrea, acum Banias si cine stie citi or mai fi…neam prost.

  • Reply
    bella
    25 mai 2011 at 15:00

    de ce nu am gasit azi revista la chiosc??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *