Băsescu unu, Băsescu doi, c-așa-i portu' (Constanța) pe la noi

Ponta, racovicenii, bublii și alți trompeți au opinat deja, la unison, că pedelistul Banias a fost agățat de DNA pentru că se pregătea să treacă (desigur, contra cost, dar asta trompeții nu au mai cîntat spart) la USL. Posibil, habar n-am. Nu mă îndoiesc că, dacă USL era la putere și PDL în opoziție, iar vreunul din social-liberali ar fi vrut să se transfere la portocalii, scenariul (potențial) s-ar fi repetat întocmai. Deci, nici o surpriză dacă e așa, mă lasă perfect rece această cutumă politic românească de mare succes în ultimii 20 de ani.
Totuși, și dacă e cum zic ponții și trompeții, greșeala e, firește, a lui Banias. Ok, dosar politic, să zicem, dar nu am deloc dubii că înăuntru se află niște probe foarte interesante. Așadar, fiat iustitia pereat mundus. Păi, nu? Sănătate și răcoare la vară, că se anunță caniculă.
Altceva nu înțeleg, însă: cum se face că Mironescu, secretarul general al Internelor, a fost girat de Igaș, ministrul, girat la rîndul lui de Băsescu, președintele țării? Același președinte care are o nepoată asociată cu Mironescu, într-o firmă. Să nu fi știut Băsescu despre bacalaureatul luat de Igaș la vîrsta la care alții termină și doctorate? Să nu fi știut președintele, cînd Igaș l-a numit pe Mironescu la Interne, că acesta din urmă e asociat cu Banias, că ambii au afaceri în port? Bun, o să ziceți că nu e treaba lui Băsescu. Păi, dacă nu e, atunci să nu fie treaba președintelui nici ce se întîmplă la regiile de stat, unde sînt boieri cu mînuțe hulpave, după cum am auzit recent chiar din gura prezidențială. Dar chiar să nu fi știut președintele, aflat la al doilea mandat, de rudele lui și afacerile acestora? Să nu fi fost pe fază nici un serviciu secret care să-l fi informat pe Băsescu despre potențialele vulnerabilități ale asocierilor rudelor sale cu personaje tentaculare ca Mironescu? Iaca, dacă-mi permiteți, eu nu cred. Da’ nu cred deloc.
Deci, bă, politicienilor: nu mai puneți, bă, hoți în conducerile instituțiilor. Că de aia vă faceți de căcat. Da, înțeleg că, dacă nu-s hoți, nu fură. Iar dacă nu fură, nu-s bani de dat la partid. Iar dacă nu-s bani de dat la partid, nu se pot face campanii eficiente pentru încă un mandat de furat. Nasol, știu. Complicat.

You May also Like...

Ponta despre mîrlanul Bunea Stancu: "Îl susţin 100% pe domnul Gheorghe Bunea Stancu"
1 februarie 2014
+1: Luca
24 mai 2012
Lista rușinii: deputații care au votat pentru amnistierea și grațierea corupților de partid
10 decembrie 2013
3 Comments
  • Reply
    Cockwork Orange
    23 mai 2011 at 17:15

    Cercul vicios al adevaratei politici romanesti. Nasol cu democratia asta la noi, oricum am vota nu facem altceva decat sa mai puim vreo cativa noi si vechi „bisnismeni” destepti si inovatori in a fura statul, adica natiunea. Asta e, nu-i ca in Ecleziast, soarele statului de drept inchipuit de la noi si uimitor de nestiutoarea UE nu lumineaza la fel peste cei corupti si peste cei fraieri. Circul si painea televizata si tabloidizata merge mai departe!

  • Reply
    aura
    24 mai 2011 at 13:03

    Ce-o mai face Eugeniu Petrescu? A fugit in lume cu Regina? 🙂

  • Reply
    basencu
    24 mai 2011 at 20:39

    Deci, bă, politicienilor: nu mai puneți, bă, hoți în conducerile instituțiilor. Că de aia vă faceți de căcat,eu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *