Profitul SMURD: 5,7 milioane RON în 2010 și 3,1 milioane RON în 2011

Zilele acestea se discută despre SMURD și despre demisia lui Arafat. A lui Raed Arafat. Fără comentarii, cîteva date seci, culese chiar de pe site-ul oficial al lui Arafat.
1. tata și mama lu’ SMURD este Raed Arafat, conform statului „Fundației pentru SMURD”; Arafat a înființat fundația, el taie și spînzură acolo (vezi statutul);
2. excedentele financiare (ceea ce e profitul la societățile comerciale) anuale ale fundației sînt frumușele tare: 5,7 milioane RON în 2010 și 3,1 milioane RON în 2011 (pînă în iunie) (sursa);

3. populația a livrat către fundație, direcționînd 2% din taxele către stat, 4,9 milioane RON (sursa);

4. transparența fundației este mimată, nu reală: rapoartele de audit publicate pe site-ul fundației nu conțin nici un soi de cifre, sînt doar niște mizerii formale.
P.S. Cum deja au apărut comentatori care suspectează că m-a scos Băsescu (același Băsescu, da, pe care l-am lăudat aici) la un suc și m-a corupt, îi invit să-mi explice de ce e Raed Arafat o victimă în povestea asta. Sînt un tip rezonabil, le public comentariile integral (dacă nu mă înjură porcesc) și le și răspund, dacă au argumente.

You May also Like...

Ca să vezi: Blaga cumpără stații Realitatea TV de la Vîntu, infractorul lui Băsescu
28 septembrie 2010
Cum să fii jurnalist fără să fii
3 februarie 2011
Cum traieste un parlamentar cu 5.000 de RON pe an
12 martie 2010
31 Comments
  • Reply
    escu
    10 ianuarie 2012 at 16:37

    de ce Arafat vorbeste despre sistemul de urgenta si altii – surprinzator, dnii Prisacariu si Cucui!!! – vorbesc despre bani ?

    • Reply
      dannyel
      11 ianuarie 2012 at 12:22

      Pentru ca s-a gandit si el sa nu pomeneasca de funie in casa spanzuratului. Acum, ia gandeste-te bine si tu, de ce?

  • Reply
    misu
    10 ianuarie 2012 at 16:54

    acu inteleg si io de ce v-au trecut aia de la noua republica in lista buna de tv zi ziare.
    asteptati bai sa se raceasca mortul, macar.

  • Reply
    marianpreo
    10 ianuarie 2012 at 19:37

    „escu” de la Ceaușescu, Iliescu… Daca ești non profit și ai aceste profituri este deja ciudat. De ce nu reivestești aceste profituri în ceea ce ai nevoie , ambulanțe , utilități medicale , pentru a-ți acoperi din banii primiți doar cheltuielile curente , salarii, întreținere mijloace, chirii , etc. Chiar mi se pare dubios sa ai asemenea profituri și sa mai iesi la TV și sa spui ca guvernul nu iti da bani. Arafat este un om care il respect. A făcut ceva ce nici un roman nu a făcut. Dar în capitalism nu poți sa ții numai pentru tine, acest lucru(profit) P.S. numele meu tot în „escu” , sa nu se supere sus menționatul… dar nu mai suntem în socialism.

    • Reply
      garcea
      10 ianuarie 2012 at 20:45

      ai ma, ciudat? hai ia´o incetisor, ca nu´i greu: ec ss ce dent. buuun, acuma ia un calculator si imparte suma aia la 4,tz. hopaaaaa asa´i ca in euro nu ti se pare asa mult? cam cit o coada de elicopter sau vreo cinci autoutilitare fara dotarile alea oribil de scumpe. deci orice firma care se respecta strange niste bani de investitii, are o lista de prioritati, care nu ar trebui sa fie intocmita de gogu´de la cazane. Da´pt batut campii pe bloguri ajunge, spor!

      • Reply
        prisacariu
        11 ianuarie 2012 at 11:45

        garcea, îți spun eu ce e ciudat: nu neapărat că excedentul e mare, ci că cheltuielile sînt un pic mai mari decît jumătate din excedent. cu alte cuvinte, nu prea înțeleg de ce smurd cheltuie așa puțin și îi rămîn așa de mulți bani

        • Reply
          garcea
          11 ianuarie 2012 at 13:33

          ai facut marea descoperire din shanghai, sa mor io.
          Fundatia aia primeste bani de la stat si din donatii. Are niste cheltuieli fixe,oarecum previzibile:salarii, curent, apa, evtl chirie. Are cheltuieli pt consumabile: carburanti, medicamente si materiale medicale, de intretinere si care or mai fi. Numai pt ca ii zice fundatie nu poti sa ignori legile economiei de piata si sa nu´ti formezi niste rezerve. Ca sa nu mai vb de faptul ca nu e companie de taximetre, iei un logan ii pui un bec pa capota si casa de marcat si gata investitia. Te´ai gandit ca pentru un elicoptera cu toata aparatura trebuie sa astepte pina se string bani la pusculitza? In afara de asta io nu cred ca o fundatie este scutita de controale financiare, asa ca..mai subtire.

    • Reply
      Adrian Stanciu
      11 ianuarie 2012 at 10:14

      Scăpați ceva din vedere. O fundație non-profit nu e o firmă. Profitul ei, deci, nu poate fi distribuit acționarilor. Dacă are excedent financiar e tocmai pentru că NU l-a luat nimeni acasă. Dacă l-ar fi luat, avea excedent zero. Iar căi, desigur, se găsesc. Întrebarea de ce nu a făcut ceva util cu el e bună, dar e pe lângă subiect și parcă l-aș credita pe Arafat că știe mai bine cum să organizeze SMURD decât noi ăștia de pe aici.

      • Reply
        prisacariu
        11 ianuarie 2012 at 11:47

        sînt aproape de acord cu tine. întrebările mele sînt de unde provine excedentul ăla și de ce nu se cheltuie banii

        • Reply
          Rottendame
          11 ianuarie 2012 at 14:59

          N-am citit statutul şi nu cred că o să-l citesc. Ca urmare, nu pot comenta prea mult, însă la întrebarea De ce nu se cheltuie banii? un eventual răspuns s-ar putea găsi în Statut sau în Regulamentul de funcţionare. O organizaţie fără profit trebuie să se gândească şi la viitor. Oare acel excendent financiar nu poate fi explicat ca fiind bani albi pentru zile negre?
          De peste 20 de ani lucrez în ONG-uri (în afara României). Fără excepţie toate (la care am lucrat/lucrey) au în regulament o clauză prin care sunt obligate să pună de o parte un procent din „profit” sau chiar totul „pentru viitor”.

        • Reply
          Daniel
          11 ianuarie 2012 at 15:46

          Motto: „Iepurasule, de ce ai ma sapca?”
          Ati gasit frate de banii cui sa va luati, parca aia sunt banii lu’ Arafat, in conturile secrete din Elvetia. Ce o sa mai scoateti acum? Aceasta este villa lui Arafat de la Muieciu cu tablouri scumpe pa pareti si Rapirea din Serai cututa in fir de aur! Senzational!!
          O sa va mai intrebati voi retoric de ce are aifon? ca doar nu-i asa, din salariu de bugetar nu ai cum sa ai iphone?
          Stalin ar fi mandru de voi, niste elevi de exceptie!
          P.S. pregatiti-va batistele, vine sefu’!

  • Reply
    sam
    10 ianuarie 2012 at 20:19

    de ce nu a putut fi pus pe picioare si sa fie facut functional un SMURD aici, intre ‘regateni”? dr Arafat a stat 10 ani doar in zona (mai mult) ungureasca – atat timp cat unul ia dar si face un lucru extraordinar (cel putin pentru tara noastra este astfel), iar toti ceilalti au demonstrat nu doar ca iau, dar si fura, nerealizand nimic (in afara de haos), pe mine personal nu ma deranjeaza. Din pdv-ul meu, Smurd-ul doctorului Arafat merita inzecit – toti se uita la bani(ai unuia sau ai altuia) dar nimeni nu se uita la rezultat (al unuia sau al altuia) si nici la efortul oamenilor acelora, care multi dintre ei nu au vitata personala si care fara pasiunea carora nu stiu ce ne-am face.

  • Reply
    basencu
    10 ianuarie 2012 at 21:21

    Se doreste distrugerea ISU in primul rand. Locul militarilor trebuie luat de firmele de paza si medicina de urgenta ale copiilor sefilor nostri.
    Cum spunea domnu presedinte nu e chiar comod sa mai fii corupt in tara asta dupa cum actioneaza procurorii in ultima vreme. Pentru uni e chiar foarte comod.Macar pentru un timp.
    Fundatia pentru SMURD (privata, cu personalitate juridica) este entitatea juridica ce aduna bani pentru dotarea a ceea ce numim SMURD (de stat fara personalitate juridica)adica pompieri/medici/voluntar paramedic.
    Poti dormi linistit cred ca Vantu nu e cel ce vrea sa puna mana pe activitatea de urgente. Sau el e vinovat si pentru asta.

  • Reply
    jay
    10 ianuarie 2012 at 22:16

    Poate e mai greu de inteles de ce societatile non-profit NU au profit. Poate e mai greu de inteles de ce tot excendentul financiar NU intra in conturile lui Arafat ci urmeaza a fi investit in cadrul fundatiei. Poate sunt mai greu de citit si proiectele care sunt deja prezentate dupa exercitiul financiar…
    „fundatiile nu se pot constitui niciodata in interesul fie el si nepatrimonial – al fondatorilor lor.”
    Si poate e greu de priceput ca un manager nu „taie si spanzura” ci conduce. Daca tot iesi cu Base la un suc (era sa scriu Jack…:)), explica-i si lui asta.

    • Reply
      prisacariu
      11 ianuarie 2012 at 11:49

      aștept răspunsul la întrebarea „de ce cheltuielile smurd sînt aproape de două ori mai mici decît excedentul?”

      • Reply
        Ana
        11 ianuarie 2012 at 14:31

        SMURD-ul face parte dintr-o institutie a statului, nu? MAI. Asa am inteles. Prin urmare, ca organism al statului, el nu poate cheltui din fondurile pe care le incaseaza dupa bunul plac. Care merg, presupun, la bugetul de stat, de unde primeste inapoi o parte, cat considera mintile luminate ca e cazul. Asa ca intreaba-le pe mintile luminate responsabile cu bugetul SMURD-ului.

    • Reply
      Daniel Jack
      13 ianuarie 2012 at 16:54

      te’nseli amice, nu’s eu ci johnnie.

  • Reply
    Cockwork Orange
    11 ianuarie 2012 at 8:01

    Eu nu cred că-i o victimă dar îi dau dreptate din două motive: Cum responsabilizezi în Romania de azi o firmă privată ce prestează servicii medicale de urgenţă, cine o controlează? şi doi-le Cum asiguri un tratament nediscriminatoriu aplicat populatiei astfel incat sa nu ne intoarcem mai mult de 80% la leacuri babesti si la mila Domnului in acest ev minunat al cuceririlor stintifice din medicină. O sa ajungem chinezii Europei. Un ceai, două ace ‘nfipte-n cur şi trei betisoare parfumate te scot la liman din orice infarct sau fractură craniană.

    • Reply
      prisacariu
      11 ianuarie 2012 at 11:46

      hai să vedem cum o fi și cu responsabilizarea asta, că deocamdată vorbim vorbe

  • Reply
    aura
    11 ianuarie 2012 at 11:47

    Avind in vedere ca CNAS face gauri in buget de sute de milioane de euro(http://cursdeguvernare.ro/asigurarile-de-sanatate-haos-si-management-dezastruos-de-cateva-sute-de-milioane-de-euro-la-cnas.html), as zice ca e 1-0 pentru Lucian Duta.
    Stiindu-va un jurnalist de investigatie tenace si informat, mergeti pe firul acesta si nu va lasati pina nu veti dovedi ca Raed Arafat e de fapt un terorist arab care isi finanteaza actele teroriste cu fondurile SMURD.

    • Reply
      prisacariu
      11 ianuarie 2012 at 11:52

      spre deosebire de duță, care face ce vrea mușchiul lui politic cu banii publici ai CNAS, arafat se ocupă în aceeași manieră de banii privați ai fundației lui, doar ajutată discret cu bani publici. chestiune de inteligență. capitol la care arafat cîștigă, e drept

      • Reply
        aura
        11 ianuarie 2012 at 12:03

        Si anume ce cistiga? Declaratia sa de avere e publica sau e discreta?

        • Reply
          prisacariu
          11 ianuarie 2012 at 12:13

          aura, eu nu cred în declarații de avere:)). ca să-ți dau și un exemplu care o să-ți placa: chiar kamikaze a scris că duță de la cnas folosește un bmw x5 care nu e în declarația de avere. și a mai scris kamikaze inclusiv că duță luase două case de la stat cam neguros:). asta ca să vezi că nu ne place duță, cum pari să lași tu să se creadă:)

          • aura
            11 ianuarie 2012 at 15:43

            Nu e necesara o declaratie de avere pentru a evalua bunastarea unui functionar public, e de ajuns sa observi ce stil de viata are – ce afaceri, ce masina, ce vila si alte „anexe”.
            Pina la urma e o chestiune de alegere, Arafat sau Duta. POATE ca primul face ce vrea cu banii unor „fraieri” care au ales sa ajute fundatia SMURD, in timp ce Duta SIGUR face ce vrea muschiul lui politic cu banii unor contribuabili fraieri care nu au incotro si trebuie sa plateasca CAS-ul.
            N-am dat de inteles nimic privitor la Duta(care de altfel e doar o unealta a Sistemului care poate fi inlocuita si miine, iar treaba va merge la fel), pur si simplu cred ca aceasta postare e stranie.

  • Reply
    Ciprian
    11 ianuarie 2012 at 15:16

    Inteleg ca banul e ochiul dracului si ca ceva pare suspect acolo…
    Pana la urma ne adresati noua intrebarea asta sugerand actiuni ilegale sau imorale (adica „cine e cinstit cand are atatia bani?”) in loc sa investigati ca un reporter serios si sa dovediti negru pe alb cine ce face cu banii.
    Presupuneri din astea poate sa faca orice, oriunde si oricand – si eu pot sa presupun ca excedentul respectiv e o rezerva strategica. Daca „pica” un elicopter in padure, cine ia altu’ nou rapid ca sa nu fie afectata capacitatea de interventie?
    Sunt de acord ca lipsa de transparenta este o problema, insa cred ca in acest caz suflam in iaurt degeaba… da, sunt de acord sa facem presiuni pentru cresterea transparentei, sa obtinem clarificari vizavi de banii care apar in plus, dar intrebarea esentiala ramane totusi: privatii care vor intra vor fi profesionisti care vor creste calitatea serviciilor de urgenta sau vor fi „baieti destepti” care se vor juca de-a urgenta pe bani multi?
    Pe tema asta, ce parere aveti?

    • Reply
      prisacariu
      11 ianuarie 2012 at 15:28

      am o părere foarte simplă: SMURD este o fundație privată, conform statutului acelei fundații. nu prea văd deosebirea între această instituție privată și alte instituții private care, se pare, vor distruge românia în viitorul apropiat

      • Reply
        sorin
        12 ianuarie 2012 at 20:07

        Care sunt acele institutii private care „se pare, vor distruge românia în viitorul apropiat?”
        Te referi la operatorii privati care vor aparea oferind aceleasi servicii ca si SMURD-ul

        • Reply
          sorin
          12 ianuarie 2012 at 20:08

          Te referi la operatorii privati care vor aparea oferind aceleasi servicii ca si SMURD-ul? – era o intrebare 🙂

  • Reply
    misu
    11 ianuarie 2012 at 17:27

    da o intrebare lu arafat sau lu un smurdist mai mic ai facut ? sau tema e sa repeti la infinit treaba asta pana ne mai trece supararea pe lingoul de la cotroceni?

  • Reply
    Diseară la ora 9, stingem luminile în semn de solidaritate cu Kim Ir Sen | Blogul lui schmoukiz
    11 ianuarie 2012 at 19:29

    […] […]

  • Reply
    BĂSESCU RETRAGE PROIECTUL NOII LEGI A SĂNĂTĂŢII. Mii de oameni au ieşit în stradă la Târgu Mureş pentru a-l susţine pe Raed Arafat. Protestatarii au fost amendaţi de jandarmi. Presa ostilă Puterii vorbeşte de REVOLUŢIE! Medicul Raed Arafat
    13 ianuarie 2012 at 20:36

    […] Prisăcariu, Kamikaze: Profitul SMURD: 5,7 milioane RON în 2010 și 3,1 milioane RON în 2011 […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *