Țara USL: un român din opt poate decide la referendum pentru ceilalți șapte

Constituțional, România e o democrație, adică un regim politic în care majoritatea decide și minoritatea se supune. Practic, însă, sub guvernare USL, este perfect legal ca 12,5% din români să decidă pentru restul de 87,5%. Și nu oriunde, ci la referendum, adică în chestiuni naționale de importanță majoră.

Cum s-a ajuns aici? Simplu, prin legea USL care prevede ca prezența de validare a unui referendum să fie de minimum 30%. Iar Curtea Constituțională a zis că e bine așa. Nu toată Curtea, însă: judecătorii Daniel Morar și Ștefan Minea au spus-o răspicat – asta nu mai e democrație. Detalii, aici.

You May also Like...

Atentie, acest post contine porno si milioane
6 martie 2010
Popa, relaxat la plecarea de pe aeroportul din Jakarta (FOTO)
22 aprilie 2011
Mănescu, tocilara angelică, portavocea canaliilor
12 august 2012
24 Comments
  • Reply
    Silviu
    5 decembrie 2013 at 12:32

    La prima vedere nu e corect, dar e corect ca ceilalti 87,5% sa stea ca porcii-n cocina? Ii opreste cineva sa iasa la vot? De ce sa nu fie lasati cei care chiar vor sa faca ceva!??

    • Reply
      prisacariu
      5 decembrie 2013 at 15:22

      e si asta o intrebare:)

    • Reply
      GAVRILACHE
      6 decembrie 2013 at 11:45

      Asta cu statu’ ca porcii-n cocina e…cam grea! Unii stau, de exemplu, ca Plesu cu Liiceanu, la o cafea! Adicatelea, dl.Sergiu, participarea la un referendum trebuie judecata prin prisma mizei referendumului si, mai ales, a credibilitatii operatiunii! Daca esti chemat sa votezi reducerea numarului de parlamentari, majoritatea este de acord si, dupa asta, se aleg 600 in loc de 300, prost sa fie ala care mai merge la vot la referendum! Daca tot va doare-n basca lu’ Zgonea de ce-am hotarat noi, faceti cum vreti, ce ne mai chemati la vot!? Dupa asta, macar sa se fi suparat poporul care a hotarat intr-un fel si s-a facut altfel!Da’ de unde, poporul a pus botul fericit! Acolo, vreo cativa intelectuali amarati si vreo doi ziaristi tristi au cartit dar…erau, evident, basisti! Mai trebuie, ca sa votezi ceva, sa stii ce votezi! Daca se revarsa peste creierul tau si-asa imbibat de alcool o mare de minciuni, se pune in functiune o masinarie de propaganda mortala, s-ar putea sa nu mai stii despre ce e vorba : e bine cu da sau e bine cu nu? E bine cu da ca asa zic Felix si marele Gadea, sau e bine cu nu ca asa zice Prisacariu? Nu mai bine stau eu cu vecinu’ la o tuica?! S.a.m.d.!

    • Reply
      flea
      6 decembrie 2013 at 14:33

      pentru ca idiotii de la guvernare inventeaza referendumuri care nu vizeaza vreun interes al populatiei ci intereselor lor. chiar daca s-ar duce poporul sa voteze contra, dupa o luna fac alt referendum si apoi altul pana le iese.

    • Reply
      flea
      6 decembrie 2013 at 14:35

      sa faca un referendum in care sa se propuna reducerea tva la 19% si a cotei unice la 10% (asa e in bulgaria parca) si sa vezi cum ies porcii din cocina peste 50% si spun „da” la referendum.

  • Reply
    rzv
    5 decembrie 2013 at 16:48

    lasa ba ca termina base si ii dam jos cu legea lor. ce e rau sa-l futi pe oprescu cu referendum dupa legea lor? sau pe kakaru, pe dottore? sa vezi atunci circ, se vor tavalii pe jos ca nu e democratic, etc. ai uitat de bombo? cum erea el pregatit de cotroceni si …ajunse la rahovaȘȘ))

  • Reply
    L
    5 decembrie 2013 at 17:15

    Mda… Imi racesc gura de pomana. Iar indignarea mea e inutila… Constat ca tovarasul SRS e ca nici o masa fara peste de pe vremuri pentru emisiunea ta… Nu-mi mai pierd vremea incercand sa obtin un raspuns onest la intrebarea ce naiba mai cauta acest securist si turnator ordinar la emisiunea ta?! Sunt convins ca nu ma va… convinge!
    P.S. Cataline, iti pierzi telespectatorii daca tot insisti sa ni-l bagi pe gat pe SRS, dar si pe altii asemeni acestui gunoi. Pe mine m-ai pierdut Cataline.

  • Reply
    irinapop
    5 decembrie 2013 at 17:29

    In conditiile astea nu stiu de ce USL a mai fixat pragul de 30%. Si de ce 30% si nu 25% sau 1%? Adica, din moment ce in chestiuni de importanta majora nu lasi posibilitatea majoritatii celor cu drept de vot sa decida, atunci de ce naiba te mai joci de-a „pragu'”? O alta lege marca USL, adica total lipsita de logica si de bun simt.

  • Reply
    tara de prosti ®
    5 decembrie 2013 at 19:52

    ia mai dai in pla mea de romani prosti! daca nu vor sa le hotarasca soarta mortii lui dragnea, sa mearga-n pla mea la vot si sa nu se mai vaiete ca doar hotii sunt in parlament. sa se inscrie in partide si sa se injure cu mafiotii inainte sa treaca astia pe sest legi prin care companii straine ajutate de jandarmi,politia circulatie,sri,sts….pot veni la tine in casa sa ti-o traga dupa soba.

    • Reply
      tara de prosti ®
      8 decembrie 2013 at 18:42

      nici nu-mi trecea prin cap acum cateva zile ce adevaruri spun. astazi la pungesti politia circulatie cu jandarmii au oprit circulatia si au facut perchezitii in masini iar jandarmii au intrat in unele case. traim vremuri de razboi. uniunea sovietica ailalta(usa) ne cotropeste.

  • Reply
    Basencu
    5 decembrie 2013 at 20:55

    Barosane
    Ministerul societatii informationale pregateste o mica japca ptr posesori de domenii .ro
    Daca pana acum platei inregistrarea doar vreo 50 de euro pentru 49 sau 99 de ani pentru un domeniu .ro de la intrarea in vigoare a legii/ordonantei/ordin vom fi obligati sa platim inregistrarea initiala plus in fiecare an achitam o taxa de reinoire.
    La accize toti betivi se pricep.

  • Reply
    un alt Silviu
    6 decembrie 2013 at 15:09

    citeste ‘the dictators handbook- why bad behavior is almost always good politics(mettleedge)’ de Bruce Bueno de Mesquita si Alastair Smith. fiindca nu sunt in Romania am gasit in engleza pe net. cred ca e mai corect sa recomand versiunea tiparita de pe elefant.ro.
    cartea spunea cum ca intre democratii si dictaturi diferenta uneori e foartea mica, existand in general aceleasi 3 clase sociale din ‘1984’ al lui Orwell. Bine, teoria lor e mai eleganta decat cinismul lui Orwell. cu cititul am ajuns pe acolo unde a spus deja ca in tara lui Samuel Doe exista o caricatura de democratie care l-a favorizat pe analfabet la putere (=bani pentru autorii cartii) ba chiar si New Yorkul a avut parte de un asemenea ‘progresism’ din parte unor irlandezi (o dictatura electorala legala a minoritatii irlandeze) in capitolul despre cum sa fragmentezi voturile ca din urna ‘sa iasa cine trebuie’.
    Dar primul Silviu cel de mai sus isi poate primi raspunsul in definitia politicii din primele pagini: aia care nu voteaza sunt neinsemnati si clasa guvernatoare nu ii baga in seama. democratie sau nu. Ceea e si normal, daca nu te intereseaza ca ti se da teapa, crezi ca teparul o sa moara de grija ta? crezi ca insi egoisti se gasesc doar in dictatura iar in democratie pange cineva de mila ta?
    Personal: ilici a stiut sa imbarlige o populatie spalata la creier de comunisti cum ca statul moare de grija omului. populatia astepta cu ardoare ‘da’ la cele doua intrebari de mai sus, ilici le-a oferit prin tampenia ‘presedinte cinstis SI sarac’ si o perioada a dus-o bine. el, nu noi.

  • Reply
    rony
    6 decembrie 2013 at 16:35

    dar tari din vest cu praguri de prezenta de 20-30% mai sunt? ce zice google?

    • Reply
      prisacariu
      7 decembrie 2013 at 15:41

      sa-l intrebam

  • Reply
    Basencu
    7 decembrie 2013 at 15:16

    Barosane
    Daca 7 romani din 8 l-au trimis acasa pe chioru , iar democratia pdl plus democratia curtii constitutionale a spus nu, ar trebui ca voi basistil sa fiti bucurosis ca o sa ldati jos pe urmatorul presedinte cu 1 din 8.
    Atat va mai reprezenta pdl, pmp,fc,pnr,ppdd – 1/8 din electorat.
    Dreapta nu a castigat niciodata in 23 de ani.
    Odata au castigat cu socialisti lui cunescu-psd, a doua oara cu socialisti lui basescu si cu socialisti psd care au bagat in parlament prin votul lor solutia imorala voiculescu (pe voiculescu nici membri pc nu l-au votat).
    Asa ca e bine ca e 1/8, aveti o sansa, daca nu o s o schimbe.
    Am ramas cu un defect profesional, dimineata verific prejoanele le rotile masini, acumulatorul , franele si daca sunt scurgeri
    Acum 3 zile am descoperit ca la roata stanga fata am doar 2 prezoane din 5.
    Probabil hotii.

    • Reply
      prisacariu
      7 decembrie 2013 at 15:42

      bravo tie, eu nu verific, deci avantaj tu:)

  • Reply
    sed lex
    7 decembrie 2013 at 15:19

    Răspunsul ar putea fi:Comisia Europeană pentru Democraţie prin Drept a Consiliului Europei. Nu cred d-le Prisăcariu că acest înalt for, ar recomanda vreodată o măsură împotriva democraţiei. Iar CCR ştie acest lucru, fiindcă a aderat la Comisia de la Veneţia.

    • Reply
      prisacariu
      7 decembrie 2013 at 15:43

      aici e haios: comisia de la venetia recomanda sa nu existe prag:)

  • Reply
    KAKA MIZE
    7 decembrie 2013 at 16:42

    Ce voteaza romanii la „Cel mai rau roman din toate timpurile”: 1) Iliescu 2)Basescu 3) Ponta 4) Ceausescu. Ce pula mea atitea referendumuri si comisii! http://www.theranking.com/cei-mai-rai-romani-din-toate-timpurile_r39891

  • Reply
    L
    8 decembrie 2013 at 17:59

    Cataline, constat ca m-ai lasat fara raspunsuri la cateva intrebari adresate tie la tema precedenta… Nu e problema. Desori si tacerea e un raspuns, nu?
    Cat priveste subiectul in discutie, mi se pare relevant faptul ca doar judecatorii Minea si Morar au facut opinie separata… Nici macar dna Motoc, care a acceptat momeala plagiatorului cu jobul la CEDO, n-a catadicsit sa cuvante ceva pe tema asta. Crezu sa spun doar atat. Pragul de 30 la suta e catastrofal pentru Romania. Vom avea haos, vom avea un parlament dictatorial, vom avea un presedinte de paie (defapt cam asta este scopul urmarit de legea pragului la referendum), vom avea parte de mult circ. Ponta e ca aceasta lege profund antidemocratica (nu ma intereseaza ce spune comisia de la Venetia in ceea ce priveste pragul!) va face din Romania o tara in permanent razboi politic. Romania va cadea prada ifoselor majoritatii parlamentare. Care va decide tot ce vrea… Interesant de observant este faptul ca exact vreo 30 la suta din electorat inseamna PSD… Concluzia? Vom trai intr-o Romania uselizata complet. Vai de tara asta.

  • Reply
    sed lex
    8 decembrie 2013 at 20:14

    Tocmai de aceea ziceam că răspunsul este la această comisie. Răspunsul acestei comisii la propunerile de modificare a constituţiei a fost acela că, dacă se va hotărî stabilirea unui prag de referendum( deşi comisia nu-l recomandă), acesta ar trebui să fie unitar pentru toate referendumurile şi nu diferit: unul pentru aprobarea Constituţiei şi alt cvorum pentru alte tipuri de referendum. Mai spunea comisia că democraţia înseamnă participare, să spui da sau să spui nu, iar cei care stau acasă nu pot hotărî împotriva celor care participă. Toate zisele comisiei par valabile…. dar noi trăim în România Haios.

  • Reply
    AntiGelu
    9 decembrie 2013 at 2:13

    Legea referendumului: il organizam de atitea ori pina iese rezultatul dorit, cu procentjul necesar de participare.

  • Reply
    Fazan Deluxe
    10 decembrie 2013 at 8:21

    coane, ai gresit putin titlul articolului. Corect era:
    Țara USL: un român din mormant poate decide la referendum pentru ceilalți șapte vii.
    parerea mea.

    • Reply
      prisacariu
      10 decembrie 2013 at 9:09

      bună:))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *