Trist, dar adevărat: Blaga și DD, garanții democrației românești. Dacă vor

După mica scenetă de la Antena 3 de acum două zile, unde a părut că se zbîrlește la zărghita de Dana Grecu și închipuitul grav Radu Tudor, Ponta a căpătat o aură de Ceaușescu în ’68, a devenit un fel de gicăcontra al USL-ului felixiano-crinian. Și nu neapărat printre pesediști sau peneliști, care au probleme mult mai grave (cum ar fi aceea că, de exemplu, nu prea mai e mare lucru de furat în țara asta), ci printre acei simpatizanți ai dreptei, orice o însemna ea acum, fie ei și jurnaliști sau simpli părerologi.
Colac peste pupăză, Crin Antonescu a spus, în seara asta, tot la Antena 3, că el nu vrea și pace ca Kovesi să fie numită șefă la DNA și că, la o adică, poate că soluția ar fi să se rupă USL. Buuuun, am înțeles, deci am ajuns la (se pare) partaj. Ok, să zicem că e pe bune și că săbiuțele de plastic ale megaliderilor Victoraș și Crinișor nu mai încap în tecuța USL, simultan. Păi, să calculăm: dacă USL se rupe mîine, nici PSD (+UNPR) nu are majoritate parlamentară, nici PNL (+PC) nu are majoritate parlamentară. Ceea ce înseamnă că fiecare din cele două mari partide trebuie să apeleze la UDMR, minorități, PDL, PPDD. Dar UDMR și minoritățile sînt prea mici ca să formeze o majoritate cu oricare din cele două mari partide, așa că rămîn să arbitreze acest joc doar PDL și PPDD. Fie cu PDL, fie cu PPDD, PSD (+UNPR) ar pune-o de o majoritate, chiar dacă fragilă. La PNL (+PC) e puțin mai complicat, dar dacă ar avea unul din cei doi abitri principali (PDL sau PPDD), ar încropi și Crin o majoritate. Penibilă, dar majoritate.
Ei, și acum să ne întrebăm ce s-ar întîmpla dacă nici PDL, nici PPDD nu ar accepta să ajungă la putere (adică nu ar accepta nici să susțină un guvern din parlament, nici să îl susțină pe același guvern la schimb cu portofolii în Executiv). Păi, în cazul ăsta, nici PSD (+UNPR), nici PNL (+PC) nu ar putea forma o majoritate, deci ar avea două soluții: 1. să rămînă în USL, în ciuda tensiunilor din ce în ce mai grave; 2. să iasă din USL, provocînd o criză parlamentară și guvernamentală, eventual urmată de alegeri anticipate.
Ambele scenarii sînt nasoale pentru USL, ca alianță, dar și pentru PSD și PNL luate separat, care mai au puțin și se sfîșie. Pentru ca aceste lucruri supărătoare pentru USL să se întîmple, e nevoie ca Vasile Blaga (lider PDL) și Dan Diaconescu (guru al PPDD) să stea în băncile lor din opoziție și să reziste cîntecului de sirenă cîntat pe două voci (una pesedistă, alta penelistă).
Au Blaga și DD cojones să mănînce covrigii opoziției încă niște ani, doar ca Ponta să nu cîștige tot? Dacă da, mai putem spera că vom conta și noi, fraierii nemulțumiți de guvernare, chiar dacă nu avem simpatii politice, dar ne place încă să credem că opoziția nu e doar un pretext să te lași cumpărat de putere.

You May also Like...

Mașină de deputat calic: Ferrari
30 noiembrie 2010
PSD 2003 = PDL 2011
10 iunie 2011
Minimum 600.000 de români au fost scoși de pe listele electorale permanente
3 august 2012
1 Comment
  • Reply
    Dragos
    1 aprilie 2013 at 3:06

    „Ponta a căpătat o aură de Ceaușescu în ’68, a devenit un fel de gicăcontra al USL-ului felixiano-căcărian”
    doar prostii prostilor se imbata cu aura asta. spun asta bazandu-ma pe 1)ma-sa, Cornelia Naum (aia care a vrut sa-l avorteze)cand a spus „Victoras este o persoană care a avut şansa să ştie întotdeauna când (si in ce tren n.m.) trebuie să se urce în tren şi să nu îşi bată joc de şansa care i s-a oferit” 2)potaia nu pleaca din fata macelariei pana nu-i satul, pana nu ingroapa cateva milioane de parai pentru zile negre asa cum bine a fost naravit de haita javrelor batrane din PSD. 3)Departamentul de Investigaţii Media Economice şi Politice din cadrul Intact Media Group al turnatorului de neamuri Dan Felix Voiculescu – cica are asta o arhiva de documente, filmulete si cantecele de SANTAJ atat de tari incat „sinuciderea” procurorului Panait este inregistrata la capitolul Caprioara Bambi, la Oscar aflandu-se o capodopera ale carei drepturi de autor apartin unui tip din Giurtelecu Hododului. ca recenzie, e vb. despre un catelandru jigarit amarat de procuroras vai de el pielea pulii atat de nebun obsedat sa parvina in trenul cu girofar al pizdei ma-sii, incat n-a precupetit niciun efort sa-i ofere favoruri sexuale nasului N0049. 4)PDL e mort, decat ca nu-i ingropat, mai misca doar din cauza hartoapelor de pe drumul spre cimitir.
    Concluzie: nici vorba de Kovesi la DNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *