Pesedistul Iordache, terorismul și corupții din România

Florin Iordache este deputat PSD și președinte al Comisiei de muncă din Camera Deputaților. În calitatea asta a lui de șef cu munca la deputați, Iordache s-a gîndit să-i lase fără muncă pe interceptacii SRI și a depus un amendament la legea 51/1991. Care amendament spune că dacă-l asculți pe unul pe mandat de siguranță națională și ăla vorbește despre cum fură, nu poți, ca procuror, să folosești interceptările alea în dosare de corupție, că mandatul de ascultare era pe siguranță națională! (sursa)
Azi m-am întîlnit, întîmplător, cu Florin Iordache la un eveniment public. L-am întrebat ce i-a trecut prin cap cînd a depus amendamentul ăla și mi-a spus că a fost în Germania acum vreo trei săptămîni și a aflat că țara condusă de Merkel dă de vreo trei ori mai puține mandate de interceptare pe siguranță națională decît România, deci că trebuie să ne lămurim dacă în România există vreun risc de terorism major sau nu. Că, mai zicea Iordache, dacă nu există, atunci mandatele alea de interceptare sînt pentru alte scopuri. Și nu e bine. Ok, am zis eu, da’ dacă-l cauți pe om de terorism și descoperi că fură, ce faci, te faci că nu auzi că fură? A, nu, zice Iordache, îi faci un dosar nou, pe corupție, și-l asculți cu mandat de interceptare pe corupție. Bun, bun, am revenit eu, da’ dacă tot ai interceptările relevante pe mandatul de siguranță națională, nu le poți folosi în dosarul de corupție? Nu, a spus Iordache.
Păi, vedeți? Exact asta e problema: e ca și cum polițiștul care te oprește că ai trecut pe roșu, dar descoperă că ai și droguri în mașină, îți dă amendă pentru roșu dar te lasă să pleci și anunță el la secție să vină alți polițiști să te caute de droguri, eventual a doua zi, ca să ai tot timpul din lume să scapi de drogurile alea.
În cazul ăsta, poate chiar Iordache ar trebui interceptat pe siguranță națională pentru că omul e terorist de-a binelea.

You May also Like...

De ce se face procuroarea Norica Nicolai că nu știe cum arată o închisoare? Fie ea și a CIA
12 decembrie 2011
Secretara de ministru, absolventa de liceu industrial, membra AGA la stat
12 martie 2010
Pac! Și rața cade. În rezervația naturală Hagieni
9 august 2011
4 Comments
  • Reply
    Nea
    7 aprilie 2013 at 7:40

    Ar trebuie privit cu atenţie trecutul, prezentul şi viitorul acestul Iordache. Cred că vom vedea lucruri şi legături interesante.

    • Reply
      Dragos
      7 aprilie 2013 at 11:58

      obarsia lui e Caracal, Olt. ce mare mister tip Codul lui Da Vinci ar putea ascunde trecutul, prezentul si viitorul acestei aratari ?

  • Reply
    Nicolae
    7 aprilie 2013 at 9:59

    Nu este clar dacă printre normele de aplicare ale acestui amendament nu a propus şi pe aceea ca ascultatul să fie prevenit vocal („aveţi grijă ce vorbiţi”, „şase, sunteţi ascultat”, etc.) la începutul convorbirii chiar de către ascultac că va fi inregistrat. Altfel, amendamentul nu are nici un rost. Va mai dispărea o meserie, ascultacul.

  • Reply
    Asaltul sereseilor și iordachilor asupra Justiției. Ponta, hotărăște-te dacă ești cu corupții sau împotriva lor | prisacariu
    8 aprilie 2013 at 18:21

    […] a lovit pesedistul Florin Iordache, teroristul de la Comisia de muncă a Camerei Deputaților, care vrea ca […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *