Tipic securist: comisia senatorială de anchetă a interceptărilor telefonice, inițiată de turnătorul SRS, lucrează complet netransparent

Pe 8 aprilie, scriam așa: „Azi a venit rîndul PNL, prin magnificul turnător la Securitate Sorin Roșca Stănescu. Cel care a inițiat demersurile ca în Senat să fie votată o hotărîre care permite înființarea “Comisiei de anchetă privind interceptările telefonice ale magistratului Corneliu Bârsan, judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, interceptat în baza unui mandat de siguranţă naţională”. Într-o fraternitate demnă de mafioții care luptă cu procurorii, peneliștii, pesediștii și pepedediștii au votat (103 “pentru”, 15 “împotrivă” și 9 abțineri) înființarea comisiei de anchetă. Nu e foarte clar ce ar trebui să facă această comisie de anchetă, dar e evident că ar trebui să chestioneze interceptările telefonice ale judecătorului CEDO Bârsan, ar trebui să cheme la ordine procurorii de caz (de la DNA), ar trebui să-i ia la întrebări pe judecătorii (de la Înalta Curte de Casație și Justiție) care au acordat mandatele de interceptare. Cu alte cuvinte, puterea legislativă (reprezentată de turnătorul penal SRS) ar lua la rost puterea judecătorească (reprezentată de procurorii DNA și judecătorii ÎCCJ). Pentru uzul lui Crin Antonescu: asta e încălcarea separației democratice a puterilor în stat și constituie un caz grav de neconstituționalitate”. (sursa)
Azi, la o lună și o săptămînă de la acel text, comisia asta de anchetă are o ședință. Nu se știe unde, nu se știe ce se discută. Senatul, în marea lui transparență, nu a comunicat nimic despre asta: nici locul de desfășurare, nici componența comisiei, nici subiectele de discutat, nici dacă sînt invitați la audieri. Nimic. Firește, presă ioc.
Așadar, Crin Antonescu: se poate să nu mai ascundeți prin Senat tot felul de turnători la Securitate care încalcă flagrant Constituția? Iar dacă tot o încalcă, măcar să fie cu public, să știm și noi ce fac aleșii neamului cu majoritatea aia de 70%.

You May also Like...

La mulți ani, Năstase & Brădișteanu!
2 ianuarie 2014
Țărănia ardeleanului de cursă scurtă
19 aprilie 2011
Cutremur
8 iunie 2010

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *