Ponta, o nouă măsură nord-coreeană: poate decide, după bunul plac, prin pixul lui Șova, cui să-i dea și cui să-i ia contracte publice

Acum vreo jumătate de an, vă avertizam că Ponta a devenit tătuc nord-coreean peste bugetul de investiții al României (aici). Că, practic, prin HG de înființare a departamentului lui Șova („ministerul marilor proiecte naționale”), premierul poate hotărî complet aiurea, cum vrea mușchiul lui de baschetbalist, unde să meargă sutele de milioane de euro pentru investiții. Că nu m-am înșelat deloc o dovedește ultima ispravă a premierului: proiectul de lege PPP (parteneriat public-privat). Prin care o companie care a cîștigat legal un contract poate fi deposedată de acesta fără motive temeinice iar o companie care nu a participat la nici o procedură de selecție ca să ia banii statului va putea să pape hălci mari din buget.

Iată explicația: „Astfel, posibilitatea de modificare sau denuntare unilaterala a cotractului de catre statul roman „din motive exceptionale legate de interesul national sau local” poate determina aparitia unor practici abuzive din partea statului in cadrul PPP-ului. Din cauza ca nicaieri in lege nu erau definite acele „motive exceptionale” si nici notiunile de „interes national” si mai ales „interes local”, sursele avizate consultate de HotNews.ro declarau ca astfel se poate lasa loc unor abuzuri din partea statului, in functie de interesele de moment al unei guvernari sau al intereselor liderilor locali. In varianta Legii transmisa spre aprobare la Parlament nu s-a eliminat aceasta posibila vulnerabilitate si este lasata la latitudinea partenerului public posibilitatea denuntarii unilaterale a contractului din aceleasi motive „exceptionale legate de interesul national sau local, dupa caz”, fara a fi clar definite.” (sursa)
 

You May also Like...

PSD 2003 = PDL 2011
10 iunie 2011
Fiecare politician român vrea să fie dictator prezidențial. Sau de ce Băse cîștigă mereu
4 decembrie 2012
Vom avea tătuc: MRU
20 aprilie 2010
2 Comments
  • Reply
    Paulensson
    15 octombrie 2013 at 19:50

    Suntem mult prea putini astia carora le pasa de asa ceva.
    70% din falnicul popor roman i-au votat pe bolsevicii astia. De 20 de ani bolsevicii au fost cel mai puternic partid (partide) din Romania, din cauta votului mandrului popor roman. C-asa-i romanul!
    Nimic nu se poate construi fara o justitie independenta. E imposibil! Fara legi bune, aplicate tuturor, de la premier pana la ultimul asistat social, nimic – dar nimic! – nu se poate construi. Dar romanul nu intelege asa ceva. Isi fura singur caciula, iar daca incerci sa-i explici, iti raspunde arogant ca el „stie mai bine”… Stie pe dracu’!

  • Reply
    ion adrian
    15 octombrie 2013 at 19:52

    Mai demult pe un alt fir al acestui blog ma intrebam in ce proportie se imparte suma platita ca penalitati si despagubiri de stat adica de contribuabili, adica de noi, in cazul esecului unei afaceri ca privatizarea CFR Marfa sau a proiectului Rosia Montana gandite destul de evident ca sa se ajunga exact la esec .
    Adica cat iau gasca guvernantilor si cat patronul firmei care cica dorea sincer afacerea respectiva?
    Este momentul ca vazand ce se intampla cu privatizarea CFR Marfa sa repet intrebarea.
    Ce credeti dle Prisacariu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *