Jurnalu' lu' puiemonta. 18 decembrie

18 decembrie. 11.10. Sper ca Alina Gorghiu să piardă alegerile din PNL că, altfel, nu mai am viață cu Daciana. De aseară încoace, de cînd s-au strîns ăștia în ședință la PNL să-și aleagă succesorul lui Iohannis și a aflat că Gorghiu, sprijinită de Klaus, se bate cu Orban, Daciana m-a tocat mărunt. A început așa, de departe, fără să-mi dau seama. Mai întîi am crezut că e geloasă, mă tot întreba dacă Alina e fată bună, dacă are calități, dacă nu e pălăria prea mare pentru ea.

Am fost precaut, normal, răspundeam rezervat, monosilabic, deși mă gîndeam că, dacă nu e o brunetă la mijloc și nu vorbim de vremea din cluburile din Dubai, nu are ce să iasă rău. Dintr-una într-alta, însă, discuția a evoluat pînă cînd Daciana a conchis: „Deci, Victore, n-ar fi rău ca o femeie tînără, blondă, înaltă, frumoasă, inteligentă, cu ceva experiență politică și parlamentară, să preia șefia unui partid, nu?”. Am zis că, în principiu, nu e rău, că partidele trebuie să dea un semnal de schimbare, că, uite, noi am trimis și un comisar european la Bruxelles femeie, blablabla.
Ei, și acolo s-a rupt filmul! Cînd Daciana a lovit scurt și puternic, sub centură: „Păi, Victore, dacă tot ești pe făraș în PSD, nu crezi că ar fi cazul să mă implic și să preiau eu șefia partidului?…”. Cum am reacționat? Prost! Din amestecul de stupefacție, furie și rîs isteric a ieșit doar un horcăit lung și bolovănos, de parcă urma să-mi dau duhul dintr-o clipă în alta. Tușeam spasmodic, mă congestionasem și dădeam din mîini, fără aer. Dar Daciana mă privea impasibilă, așteptînd un răspuns.
Cînd am reușit să îngaim ceva, am spus stins: „Cum adică sînt pe făraș în PSD?!?”. „Hai, Victore, știi și tu asta, te țin nemernicii ăștia în geam la Palatul Victoria ca să-ți ia pensia. Adică să dai pensia la babe, să mai dai niște bani la baroni, să nu se ducă dracului structurile de partid. Dar știi că o să te interneze la azilul partidului în primăvară. De ce să nu profităm de elementul surpriză?”. Am ridicat din sprîncene a întrebare, rostit. Daciana a continuat: „Cum, care element surpriză? Eu!”.
Nu reușeam să-mi revin, îmi dădea lovitură după lovitură, se juca cu mine de parcă eram un gîndac căzut pe spate care se zbate degeaba cu piciorușele în aer. N-am mai apucat să combat, s-a dus să se culce. Nu înainte de a-mi arunca: „Vorbim mîine, după votul din PNL, pup!”.
18 decembrie. 14.00. Gorghiu a cîștigat. I’m fucked.
pd

You May also Like...

Jurnalu' lu' puiemonta. 4 decembrie
4 decembrie 2014
Jurnalu' lu' puiemonta. 6 decembrie
6 decembrie 2014
Jurnalu' lu' puiemonta. 16 decembrie
17 decembrie 2014
13 Comments
  • Reply
    Khaulis
    18 decembrie 2014 at 13:14

    hahaha! prisăcariule, pune-o de-un foileton despre tumultoasa viață din interiorul PSD. situațiile imaginare prin care trece fonta par rupte dintr-un tablou plin de caraghioși.

  • Reply
    JULES VERNE
    18 decembrie 2014 at 13:16

    ma dau in vant dupa „jurnal” ! cum de-ai izbutit sa intri asa de bine in pielea omului ? deh , ore de studiu ! tine-o tot asa !
    mi- a placut emisiune ta de aseara ” butonul de panica ” ( o urmaresc pe calculator ) si cum individul ala care a fost ministru , barbu parca , cu fata lui de Paganel , se facea lepra – leprelor ca sa ne dea de inteles ca cei doi propusi ministri sunt fara pata !

  • Reply
    petre
    18 decembrie 2014 at 13:39

    Da` nu pomenisi ni`ca de legea bonei , promulgata de corsar. Ceva „conflict de interese” ?? 😀
    Cred ca ar fi interesant sa te adresezi (544/2001) min. educatiei sau finantelor ; sa-i intrebi daca in cazul retragerii titlului de doctor ,obtinut nemeritat , onor oricare minister din acestea doua ,nu ar trebui sa solicite restituirea sumelor nedrept incasate ?
    Si be 🙂 ; daca ciorba asta de asa zis avocat al p… n-ar trebui sa plece rapid,rapid din fonctie , ca si-a dat masura cunostintelor sale???

    • Reply
      prisacariu
      18 decembrie 2014 at 13:42

      de ciorbea am tot pomenit că mi s-a și acrit, mă și mir că nu m-a amendat CNA de cîte ori l-am numit „lacheu” la tv. la legea bonei m-ai prins, nu m-am documentat:D

      • Reply
        L
        18 decembrie 2014 at 13:54

        Ma intreb cam cum o sa arate ultima fila din jurnalul lui Gunoimonta… Presimt ca jalnic si penal. Nutresc speranta ca jurnalul acestui ticalos patentat sa fie cat mai scurt… AMR cat?
        P.S. Apropo, tovarasului avocat de popor pesedisto-uselist, Ciorbea, datorul vandut la banci, i-o mai fi ramas vreun pic de bun simt? Pentru ca, in cazul in care raspunsul e afirmativ, ar trebui sa-si semneze demisia cat mai rapid. Macar pentru ca si-a luat-o urat in freza cu ordonanta traseistilor, pe care a evitat grosolan si marlaneste s-o conteste la CCR. Doar pentru ca ordinul venit pe filiera Gunoimonta era sa se faca ca ploua pana cand nu mai era nimic de facut.

      • Reply
        petre
        18 decembrie 2014 at 14:11

        just for friend 😀 😀 http://www.evz.ro/legea-bonelor-promulgata.html

  • Reply
    petre
    18 decembrie 2014 at 14:58

    Banii incasati pe nedrept ,atatia amar de ani, se pot recupera din „fondurile” coordonatorului ?? Ca EL a „garantat” , nu ?

  • Reply
    ALMA
    18 decembrie 2014 at 15:56

    Nu este exclus si nici nepotrivit un „cabinetu’ 2” in psd!
    Astfel Ponta dupa ce a avut puterea in mana , va avea satisfactia ca va dormi langa putere!

  • Reply
    vio
    18 decembrie 2014 at 18:01

    Imi place atat de mult acest jurnal incat l-as citi zilnic. Felicitari Catalin, tentru tot ce faci.

  • Reply
    DanC
    19 decembrie 2014 at 2:03

    Absolut criminal!!! 🙂
    Am pus link-ul si la zoso insa chiar exista cocalari care-au pus unlike la asa ceva (?). Or fi din familia lui Ponta, ca altfel nu-mi imaginez om normal la cap sa nu-i placa textul asta.

  • Reply
    Gretzky
    19 decembrie 2014 at 13:42

    Cataline, tata, l-ai rupt pe Tetelu! Isi plange-n pumni ca s-a retras si avea si el material destul!

    • Reply
      prisacariu
      19 decembrie 2014 at 14:05

      nooo, tetelu e genial și are admirația mea necondiționată:)

  • Reply
    prisacariu | Jurnalu’ lu’ puiemonta. 19 decembrie
    19 decembrie 2014 at 23:32

    […] I-am tot mințit pe ăia mici pînă azi că, pînă la urmă, Moș Crăciun va veni și la ei chiar dacă nu i-au scris, dar mi-au bocit jumătate de zi că știu ei că nu va veni și că acum e prea tîrziu să îi mai scrie. I-am convins cu greu că va veni dacă le scriu eu și public scrisoarea în Monitorul oficial, apoi dau o ordonanță de urgență cu valabilitate inclusiv în Laponia. Cînd m-au întrebat, în cor, ce e aia Monitorul oficial și ordonanță de urgență, Daciana le-a spus că nu contează ce-s alea, important e că sînt cîteva milioane de fraieri care au pus botul la minciunile lu’ tati și l-au mai și votat, deci să-l creadă și ei… Mda… deci Daciana e încă supărată pe mine că nu i-am promis că mă va succeda la șefia PSD, cum voia ieri. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *