Ponta pregătește din spital demolarea Curții Constituționale

În mod foarte convenabil, Ponta este într-un spital din Istanbul, dar la București se pregătește un nou puci. De data asta, nu prin votul Legislativului, ca în 2012 (cînd Curții Constituționale i-a fost retras dreptul de a cenzura hotărîrile Parlamentului), ci prin măciuca penală din fruntea Parchetului General, Tiberiu Nițu. Scopul, însă, este același.

Deși e complet aberant, Parchetul General îi cercetează pe șase judecători ai Curții Constituționale (patru din ei încă membri ai CCR, doi din ei ieșiți din mandat) (sursa). Miza este intimidarea următorilor patru actuali judecători ai CCR: Augustin Zegrean, Ștefan Minea, Petre Lăzăriu și Valentin – Zoltan Puskas. Zegrean și Lăzăroiu au fost propuși să ocupe un loc la Curte de către fostul președinte Traian Băsescu, Minea a fost propus de PDL iar Puskas de către UDMR. Experiența ne arată că Zegrean, Lăzăroiu și Minea nu vor vota niciodată pentru decizii care să treacă cu vederea neconstituționalitatea vreunui demers al Guvernului sau al majorității PSD, deci prezența lor la Curtea Constituțională pune în pericol orice efort al PSD și aliații de a încălca legea fundamentală (fie că, de exemplu, ar fi vorba de suspendarea actualului președinte sau de modificarea Codului Penal ori de Procedură Penală ori de orice alt demers neconstituțional).
Prin urmare, dacă PSD și aliații își propun să forțeze Constituția, au nevoie de membri CCR obedienți și cel puțin cei trei enumerați mai sus nu ar marșa la un abuz.
Cum, însă, ar putea fi intimidați judecătorii Curții de dosarul de la Parchetul General? Cel mai simplu ar fi ca instrumentele foarte eficiente de propagandă ale PSD să preia tema și, în doar cîteva zile, să-i transforme pe judecătorii CCR anchetați în teroriștii de serviciu ai Româniai. Ceva mai complicat, dar nu imposibil, ar fi ca Parchetul General să ceară orice măsură preventivă împotriva judecătorilor anchetați (de la control judiciar pînă la arest preventiv), ceea ce ar muta problema (în cazul arestului) în curtea Parlamentului (care ar trebui să dea un vot în cazurile Minea și Puskas – propuși de PDL, respectiv UDMR, în Parlament, dacă se respectă procedura din cazul Greblă) și în cea a Cotroceniului, probabil, instituție care i-a propus pe Zegrean și Lăzăroiu. În acest caz, propaganda antenist pesedistă l-ar demoniza și pe Iohannis, care ar deveni apărătorul corupților din CCR, deci un motiv numai bun de suspendare.
Care e scopul real din spatele dosarului de la Parchetul General putem doar bănui. Dar, dacă disperarea PSD va atinge cote înalte, vom afla cu siguranță din acțiunile concertate ale grupului de interese PSD – Nițu.
ccr

You May also Like...

Ponta e naș mafiot. Locotenenții lui: socrul Ilie Sârbu și cel mai bun prieten, Dan Șova
20 octombrie 2014
Arbitri plătiți de Vlasov: un viceguvernator BNR și parlamentari grei
19 martie 2014
Anticorupția lui Iohannis s-a împotmolit în Vosganian. Care o apără pe Ecaterina Andronescu
19 noiembrie 2014
13 Comments
  • Reply
    Rodica Vitania Vataman
    17 iunie 2015 at 10:41

    Din 2012 ma intreb cine le-a gandit si cine le gandeste schema de actiune ?! Nici in 2012 nu i-am „banuit” pe antonescu si ponta (motivele cred ca sunt clare ) ca autori ai loviturilor de 24 de ore (monitor oficial, sefi camere, av.poporului ) si continuarea actiunilor cancerului numit USL ! Atunci il banuiam pe hrebenciuc si voiculescu . Poate ca schema era trasata de atunci si din cauza presedintelui nu s-a putut definitiva . Preluarea puterii in mana marionetei ponta victor viorel si alegerea unui presedinte cel putin neimplicat, face posibil ca schema distrugerii justitiei sa fie dusa la indeplinire.
    In ’90 cand cu evenimentele de la Targu Mures am simtit ca suntem in pericol major (si scenariul s-a mutat in Iugoslavia),in 2012 am simtit in plex pericolul derapajului spre intrarea din nou a Romaniei intr-o zona gri a Europei (si am avut presedinte cu sprijin de la populatie si de la parteneri externi) acum simt din nou o stare de pericol extrem , de iesire din democratie si aservire la est si nu stiu cum mai scapam !

  • Reply
    FRANK ZAPA(KING)
    17 iunie 2015 at 11:12

    Mda,PONTA,ISI MAI PLANTEAZA NISTE ,T,N,T, sub curul mare,lat plat si plin de celulita.
    Sigur ca e o contrareplica la dosarul lui DRAGNEA,sigur ca e intentie de intimidare a judecatorilor de la C.C.R. si a magistratilor din C.S.M..
    iN CEI PRIVESTE PE CONSUMATORII PROGRAMELOR ANTENEI3,RAZVAN SAVALIC SI TOATA GASCA CONDUSA DE GIDEA,nu am emotii,astia i-au condamnat inca din 2012 pe judecatorii C.C.R.LA EXECUTIE IN PIATA PUBLICA.
    Este o frectie la un picior de lemn,toata mascarada asta.
    In loc sa se ocupe de dosarul mineriadei,PROCURORUL NITU,IL VISEAZA IN CONTINUARE NOAPTE DE NOAPTE PE BASESCU…….
    Ce va pati NITU??????????/ Asteptati,EROUL DE LA REVOLUTIE CARE TRAGEA IN NOAPTEA DE 21 DECEMBRIE 1989 DIN TURNUL TELEVIZIUNII DUPA DEMONSTRANTI SIGUR ISI VA AMINTII CU LUX DE AMANUNTE DE CE TRAGEA,DACA O FACEA DIN PROPIE INITIATIVA SI CUM STA TREABA CU CERTIFICATUL DE REVOLUTIONAR……….

  • Reply
    Mihai
    17 iunie 2015 at 11:28

    Nu cred ca mai suntem atat de imbecili si PSD-istii asa inteligenti incat sa le reusesca ceva din tot ce incearca ei. Nu au reusit ei in 2012, cand USL a avut o majoritate de neatins, proaspat votata. Acuma cred ca se invart pe la 30% cu tot aparatul lor de votat pus in actiune la maxim. Si oamenii care, nu doar ca dezaproba, dar urasc cu adevarat PSD-ul, ceea ce reprezinta PSD-ul si reprezentantii PSD-uli se inmultesc pe zi ce trece.
    Eu cred ca e vorba doar de disperare. Agonie poate. Ar fi spre binele lor sa renunte, ca s-au acumulat cam multe greseli si, daca mai insista mult pe teme pe care nici ei nu le cred, e posibil sa iasa urat.

    • Reply
      MIRUNA
      17 iunie 2015 at 15:42

      Nu suntem imbecili…doar mai putini decat ei, la vot in sparlament!

  • Reply
    Daniel
    17 iunie 2015 at 12:05

    Cand vreodata pONTA a fost pe aproape cand in tara se luau masuri nepopulare, penale in parlament? Niciodata! Fie ca era vorba de amnistie si gratiere, fie pensiile de lux, el zburda pe alte meleaguri! Cand se vota pentru cazurile coruptilor cercetati de DNA, dadea directive sa se voteze impotriva, urmand ca el sa apara imaculat, accentuand ca a votat „pentru incuviintare”! Imi pare rau ca trebuie sa o spun, dar acest om a dovedit ca e capabil de un jigodism inimaginabil, capabil sa „dea foc” institutiilor, doar pentru a-si rezolva probleme legate de propriai imagine! Si Basescu mintea de rupea cand era cazul, dar nu era atat de stupid, sa se puna in situatia in care era obligat sa minta zi de zi, ora de ora! pONTA si-a facut nevoile cu drag, nu a avut hartie sa se stearga la c*r, si nici apa sa se spele pe maini! A mers dupa si a inceput sa stranga mana oamenilor din jur. Poate ca se spala de atunci, insa niciun om de bun simt nu mai da noroc cu el ptr ca a mirosit o data. In afara de cei carora chiar le place rahatul!

  • Reply
    alex
    17 iunie 2015 at 12:41

    Domnule Prisacariu, ce spuneti este plauzibil si foarte grav, Sper ca va citesc si cei care ii vor apara pe cei de la CCR, Sa dea domnul ca psd-istii sa nu faca ce spuneti dumneavoastra. Sa speram ca dna ii opreste pe borfasii lui nitu inainte de a ataca CCR!

  • Reply
    FRANK ZAPA(KING)
    17 iunie 2015 at 12:42

    In toata harmalaia asta de nedescris,ceva de-o importanta colosala vad ca nu face si nu creeaza interes.
    Toata lumea ia spus dosarul secolului,NUCLEARA’ BOMBA BOMBELOR,si cu toate astea acum cind a aparut documentarea exceptionala a unui jurnalist harnic,priceput si cred eu patriot-LINESTEEEEEEEEEEEEEE TOTALAAAAAAAAAAAAAAAA.
    Este vorba de dosarul la care eu ii spun bomba biologica-E A D S -ofera cu lux de amanunte ,nume,date zile,pina si sume platite de statul roman pt ambalajele in care erau transportate pisele si subansamblele,ambalaje din lemn care aveau niste preturi de masinii second-hand.
    De ce asa subit a disparut interesul pt acest dosar transpartinic ,nu este greu de inteles-E SI BLAGA E SI RUS,e si NASTASE CU TOTI CIRACII LUI PESEDISTI SI DA E SI PONTA,SE PUTEA SA LIPSEASCA EL???????????
    Acum,ce se va intimpla si cum va reactiona lumea,presa si politicienii???
    E greu de spus,un lucru insa este cert-ADRIAN NASTASE SIGUR ESTE VINOVAT…………..

  • Reply
    Vlad
    17 iunie 2015 at 13:59

    Daca tot sunt presati juddecatorii CCR sa cedeze intereselor politice ale lui Nitu (si gasca lui de infractori din grupul infractional organizat al lui ponta) in asa zisul dosar de „erata la referendum”, nu ar putea fi atacati banditii (altfel nu le pot spune) din USL (cu acest Nitu in frunte) la Comisia de la Venetia?

  • Reply
    prisacariu | Ce nu puteau discuta Dragnea și Ponta la telefon?
    17 iunie 2015 at 14:30

    […] poate, cei doi au discutat, de exemplu, despre un atac la Curtea Constituțională, cum am arătat aici? Ori despre strategia lui Ponta de a evita […]

  • Reply
    Prisacariu | Ponta pregătește din spital demolarea Curții Constituționale | Nasul.tv
    17 iunie 2015 at 14:39

    […] sursa: prisacariu.ro […]

  • Reply
    Prisacariu | Ponta pregătește din spital demolarea Curții Constituționale - Stiri Presa Online
    17 iunie 2015 at 14:53

    […] sursa: prisacariu.ro […]

  • Reply
    Gia
    18 iunie 2015 at 16:28

    ii intimideaza pe judecatorii Curtii pt a preintampina o eventuala cerere de suspendare a premierului de catre Johanis,pe motiv de „ministru cu dosar penal poate fi suspendat de presedinte”

  • Reply
    CCR: mizele enorme ale unei anchete suspecte. Ponta “nu stie nimic”. Acsinte Gaspar, da! | gerulia
    18 iunie 2015 at 16:39

    […] raspunsul Parchetului General la anchetarea de catre DNA a Premierului? Sa fie asta miza politica? Catalin Prisacariu, azi, incerca o explicatie in cheie politica, pe care o consider […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *