Nu trageți în editorialist

Remarcam, într-un post anterior, că Dan Tăpălagă l-a numit pe Băsescu „confuz”. În trecere, mă miram că Băsescu poate fi confuz, tocmai el, căpitanul de navă neînfricat care a condus Biruința pe mările și oceanele furtunoase ale lumii.
Unii comentatori ai acelui post, însă, n-au priceput că referirile mele îi erau adresate strict președintelui, nu lui Dan Tăpălagă. Care, dacă mă întrebați pe mine, a sesizat foarte corect ce PARE acum președintele. Și, da, Băsescu pare confuz. Habar n-am dacă și e sau doar joacă, semi-credibil, cartea confuziei. În orice caz, observațiile mele nu aveau nicidecum intenția – cum s-a înțeles la unii cititori – să transmită, voalat, aluziv, că Dan l-ar fi protejat pe Băsescu. Habar n-am cu cine a votat Tăpălagă și nici nu mă interesează. Dar, la cît îl cunosc, e suficient de inteligent încît: 1. să nu-i facă servicii de imagine lui Băsescu; 2. să nu-și prostească cititorii cu texte partizane.
Altfel, celor care cred că formula „un Președinte confuz” (folosită de Tăpălagă aici) ar fi, din punctul meu de vedere, o încercare a lui Dan de a-l proteja pe Băsescu, le recomand acest text. Și textele de investigație scrise de HotNews.ro, unele în colaborare cu Kamikaze.

You May also Like...

De ce jurnalism cu carnet de PR politic la TVR?
29 iunie 2010
E ok să-ți placă Blaga, da' să-l și iubești?
7 iunie 2010
Băi, fată! Băi, Nuți, da' n-avem un pic de rușine?
7 august 2011
4 Comments
  • Reply
    zulu
    22 decembrie 2010 at 12:07

    e confuz ca i-a schimbat pretenu’ Bosanceanu numele lu’ „Biruinta” in „Histria Diamond”

  • Reply
    spik
    23 decembrie 2010 at 12:01

    textele lui Dan Tapalaga au mai multa credibilitate decat „BBC”,A3 si PDL la un loc.
    iar Basescu,confuzat sau nu,aduce cu Iliescul din ultimii doi ani de mandat.salveaza aparente.

  • Reply
    adibo55
    24 decembrie 2010 at 7:36

    Dan Tapalaga e pro-pdl. Faptul ca a bagat niste fitile contra, nu salveaza imaginea de ansamblu. Pe de alta parte, partizanat sa fie, dar sa stim si noi. In alte tari asumarea partizanatului e o chestie normala, nush de ce la noi e o chestie care da asa de nasol. Si atentie la Cucui, ca la fel e pro-PDL. Ultimul lui editorial m-a intristat cumva… Ce dreq ma, altfel nu se poate argumenta decat cu „da ailanti cum au furat?”

  • Reply
    ElCucui
    25 decembrie 2010 at 3:45

    @adibo55, nu fi trist, PSD-ul merge înainte prin partidul PDL-ist! Eu nu am dat-o pe ba p-a mă-tii ci am spus că Ridzi e praf în ochi. Atenție mare! Că ne agățăm de 25k și uităm de miliardele furate. Cum ar zice Prise, citând un clasic în viață: „Avem mentalitate de chelner. Stricăm afacerea pentru o șpagă măruntă”. Eu sunt DNA-ist, pro-extinderea anchetei în cazul Ridzi și anti-cauționării lui Nastase. În acest moment, nu mai ai cum să nu-i iei p-ăștia doi la pachet! Parchet…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *