Da, Justiția e de căcat: are nevoie de trei ani să trimită o hîrtie

Parlamentarii care nu au domiciliul (în acte, desigur) în București au dreptul la decontarea chiriei în Capitală. În sumă fixă de 2.500 de lei lunar (vreo 600 de euro, deci). Unii parlamentari cu locuințe personale în București, dar care nu domiciliază oficial în ele, încasează banii de chirie. Elementar: ei au dreptul legal la a încasa suma aia lunară fixă de chirie (de ăla moral eu nu vorbesc iar ei nici măcar nu se gîndesc). Ok, dar mai rămîne o problemă: cîtă vreme parlamentarii ăia locuiesc în casele lor personale, reiese că banii pe care-i încasează pentru chirie se duc pe cu totul altceva decît pe chirie. Or, parlamentarii respectivi își asumă, printr-un document semnat pe propria răspundere, că folosesc banii PENTRU CHIRIE. E, cred, suficient de clar că, în cazul acesta, poate apărea inclusiv o chestiune de (i)legalitate la încasarea acelor bani. Ei bine, taman (i)legalitatea asta am cerut eu să fie cercetată de Parchetul General. În 2007. Acum, după trei ani, PG mi-a răspuns că parlamentarii din speța de mai sus nu fac nimic nasol din punct de vedere penal, că nu au domicilii în București. Mersi, Parchetule, asta știam deja. Ce nu știu, însă, e de ce a fost nevoie să treacă TREI ANI ca să-mi spui asta, timp în care nu ai făcut decît un singur lucru: ai trimis o adresă la Evidența Populației și ai întrebat unde stau parlamentarii ăia. Apoi, cu adresele în dinți, ai închis dosarul. Și pentru asta a fost nevoie de, repet, TREI ANI.
P.S. Da’ banii de chirie, de chirie, unde se duc, dacă nu pe chirie? Ei, Parchetule?

You May also Like...

Iliescu arestat
16 iunie 2011
Kamikaze ca la mama acasa: cu stewardese si japonez
15 martie 2010
Ponta are bilele mici în fața procurorilor
18 februarie 2014
2 Comments
  • Reply
    KAKA MIZE
    12 octombrie 2010 at 10:37

    Mersi, stiam! Stim si ca guvernu’ fura de rupe, ca Udrea-i curva si Basescu e betiv si bagabont, ca astia care sint in parlament ar trebui sa stea in pirnaie si ca Boc e pus acolo ca sa-mparta banii de la buget baietilor si fetelor destepte. Ce nu stim, sau am uitat, e cum se face un molotov, cum ne protejam de gazele lacrimogene, cum se minuieste o prastie, cum se camufleaza o ranga intr-un ziar, tehnici in lupta de strada, precum si o gramada de chestii de-astea, care pot fi folositoare in viata atunci cind trebuie renovat sistemul si schimbat parchetul, umblat la apa, gaze si electrictate, asfaltat prin curte si alte activitati gospodaresti ale bunul cetatean. Pai, despre astea trebuie sa ne dai sfaturi !

  • Reply
    eu
    12 octombrie 2010 at 19:27

    Nu intelegi. Parlamentarul plateste chirie sotiei/fiului/nepotului pe numele caruia a avut bunul simt sa treaca locuinta. Daca nu a avut nici macar atata bun-simt, atunci is plateste lui insusi chirie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *