Transparency International îl sprijină pe turnătorul Felix

Transparency International România are un „cod de conduită” (de găsit aici). Iar acest cod de conduită conține, la articolul 22, următorul paragraf: „Nici o persoană asociată TI-Romania nu se poate implica în activităţi care ar putea aduce atingere credibilităţii şi imaginii publice a TI-Romania, prin crearea impresiei că TI-Romania sprijină indivizi, ori instituţii publice sau private a căror coduită este percepută ca nefiind în acord cu principiile şi valorile TI.”
Asta e teoria. Să vedem practica. Să ne uităm, deci, la poza de mai jos:

La acest prînz public de taină nu s-au mîncat bucate, ci doar căcat. Nici nu e de mirare, dacă luăm în considerare personajele din stînga extrem, centru, respectiv dreapta extrem (adică turnătorul Felix, prostănacul Geoană și incompatibilul Alistar). Dacă chiar vreți să știți ce scatofagie au practicat acolo abia invocații, aruncați un ochi aici.
Așa, dar să nu divagăm: deci, băi, Senatule de doi lei al TI România, ce a făcut Alistar în poza de mai sus a încălcat articolul 22 din codul ăla de conduită al vostru au ba? Cu alte cuvinte, dacă incompatibilul Alistar s-a aliat cu turnătorul Felix – și în spatele lor, pentru toate Antenele prezente să filmeze mărețele bășini ale lu’ șefu’, e un ditai banner-ul cu logo-ul TI – e ok? Sau, și mai pe șleau: băi, dragi TI-iști, vă place asocierea cu turnătorul (definitiv în instanță!) Felix? Că, în cazul ăsta, nu e nici o încălcare de cod, deci vă puteți face de căcat în continuare și nu-l sancționați nici pe Alistar. Nu că ar conține vreo sancțiune codul vostru uitat sub niște reviste vechi, la budă.
A, și încă ceva, dragi senatori ai TI: dacă vă aburește Alistar că Felix nu e turnător și că încă se judecă cu CNSAS, că nu e nimic definitiv, întrebați-l pe colegul de crez oengist MT despre Voiculescu. O să vă spună, sper, ce a scris aici.

You May also Like...

A început cu Realitatea. Urmează Antenele
12 iunie 2010
Profitul SMURD: 5,7 milioane RON în 2010 și 3,1 milioane RON în 2011
10 ianuarie 2012
Ministrul Apărării din România, stat NATO, este fost membru PCR
18 februarie 2013
5 Comments
  • Reply
    John DOE
    11 martie 2011 at 7:35

    Păi mie mi se pare că statutul ăla a fost făcut în aşa fel încât oricine să poată fi cooptat în TI, oricine care este credincios famigliei TI. Adică nu contează ce e în rest, atâta timp cât e loial în famiglie.
    Pe ce mă bazez? Păi dacă articolul 22 vorbeşte de principiile şi valorile TI, secţiunea a II-a (art. 2-6) le detaliază. Deci TI nu e preocupată de principiile morale generale ale societăţii, ci de principiile proprii. Care zic că nu trebe să se înjure unii pe alţii. Atât.
    Iar dacă ar fi să ne legăm de „conflictele de interese” din art. 6, nici o problemă. S-au gândit muţunachii şi la astea, şi le-au dedicat secţiunea a V-a (at. 16-25, deci şi faimosul 22), în care eu văd că singurul lucru care nu e OK pentru un membru TI, e „când furi de la noi, bă, morţii mătii”. În rest poţi să furi orice de la oricine.
    Deci, TI se ghidează după nişte principii proprii, care se încadrează perfect în mottoul lor de pe prima pagină: „Corupţia distruge vieţi. Luptaţi împotriva ei”. Adică VOI să luptaţi, că NOI…

  • Reply
    baby jane
    11 martie 2011 at 9:43

    hai mai ca e veche poza. astea sunt rautacisme :D. si Alistar asta e un zero din punct de vedere al influentei si credibilitatii. ii faci reclama gratis :D?
    oricum decizia e irelevanta in multe sensuri: felix n-o sa faca nici puscarie, nici n-o sa saraceasca, n-o sa se opreasca din mancat rahat si nici n-o sa-i creasca brusc o constiinta. cel mult o sa moara. la un moment dat.
    oprobriu public ziceti? pai asta dureaza fix 3 zile in Romania..

  • Reply
    Răspopitu'
    11 martie 2011 at 13:20

    „oprobriu public ziceti? pai asta dureaza fix 3 zile in Romania…” din păcate bullseye

  • Reply
    gabita
    27 septembrie 2013 at 15:28

    nu stiu ce-o fi de mirare? are cineva pretentii de la incompatibilul alistar? mai trist e ca e dintr-o generatie tanara , pe care o face de ras.
    in acest context , geoana e cel mai simpatic.
    cand va mai vedem la „butonul de panica”

    • Reply
      prisacariu
      30 septembrie 2013 at 10:07

      de luni pînă vineri de la 17.00 la 18.00

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *