Laszlo Borbely, un tip modest cu conturi frumușele

UPDATE: Asta cam sună a premeditare , dacă mai aveați, cumva, dubii.
După ce, anul trecut, europeanul Frunda Gyorgy s-a făcut de căcat cu discursul lui anti-ANI (poate vă amintiți episoadele alea în care Frunda susținea, vehement, că e nedemocratic să se verifice averile demnitarilor și funcționarilor publici), un alt demnitar UDMR cu alură de tip rezonabil se murdărește puțin. Pe mînuțe. De, zice DNA, șpagă. Sigur că, pînă la un verdict definitiv al Justiției, noi îl credem nevinovat pe Borbely. Dar, pentru că colegul Frunda nu a reușit (încă, cel puțin) să îngroape declarațiile de avere, să ne uităm puțin în cea a lui Borbely. Ultima poate fi vizualizată aici.
Și ce vedem noi în această declarație? Că în patru ani consecutivi (2006-2009), actualul ministru și deputat UDMR a adunat, în două bănci, aproape 287.000 RON și peste 54.000 EUR. Deci, cam 120.000 EUR cu totul. Ceea ce înseamnă, pe an, vreo 30.000 EUR. Lunar, patru ani la rînd, se tot fac vreo 2.500 EUR. Economisiți, lună de lună, și aruncați în răcoarea unor conturi bancare.
În toată această vreme, însă, salariile familiei Borbely (singura sursă de venit, de altfel, conform acelorași declarații de avere), adică ale lui Laszlo și ale soției Melinda cumulat, au pendulat între aproape 3.000 și 3.500 EUR lunar. Ceea ce înseamnă că, în lunile nasoale, cuplul Borbely a trăit cu cam 500 EUR lunar, iar în cele mai bănoase cu cam 1.000 EUR lunar. Iar asta pare perfect în regulă pentru cetățenii care încasează lunar un salariu minim pe economie. Dar, pentru un cuplu de deputat/ministru – șefă în radioul public, pare cam puțin. Fie și numai dacă ne uităm la costumele lui Laszlo, ca să nu mai zicem de Lexus-ul pe care și l-a cumpărat de curînd.
P.S. Sau, te pomenești, ministrul Borbely trăiește din finanțările obținute de la fundațiile „Communitas” și „Dr. Gyorgy Bernady”?

You May also Like...

Cum să fii jurnalist fără să fii
3 februarie 2011
Euronews, ce-ți mai place Kamikaze:D
31 iulie 2012
Rock FM sucks
21 noiembrie 2010
3 Comments
  • Reply
    ciprikus
    14 iulie 2011 at 13:39

    Te-am vazut aseara la TVRinfo , te-ai cam incins la final….era si normal 😀

  • Reply
    Borbely, verificat de ANI din 2010 « Revista Kamikaze
    15 iulie 2011 at 11:44

    […] și-au pus întrebări referitoare la conturile ministrului Mediului, Laszlo Borbely, cercetat de DNA pentru un posibil conflict de interese. […]

  • Reply
    Antigelu
    15 iulie 2011 at 13:36

    Sa nul îl uitam pe Belo, cu cărțile lui de poezii sau proza pt copii. Alea de un miliard de lei vechi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *