Deflorarea "reformiștilor" din Justiție. Sfîrșitul iluziei

Prin vara lui 2011 am participat la o emisiune pe TVR 1 împreună cu Horațius Dumbravă. Ambii eram invitați. Cînd am intrat în platou, Dumbravă era timorat. Era, dacă nu prima, printre primele lui prezențe la TV. Tocmai fusese ales șef al CSM după ce pătrunsese în Consiliu, ca membru, împreună cu un grup format din judecătorii Cristi Danileț și Toni Neacșu, procurorul Oana Schmidt Hăineală și alții, cu un mesaj reformist, încurajat de multă lume. Înainte de emisiune, am schimbat cîteva vorbe cu Dumbravă, care era însoțit de vreo trei sau patru colegi. Dintre ei, mi-i amintesc bine pe Toni Neacșu și Oana Schmidt Hăineală. Neacșu era cel mai guraliv și părea stăpîn pe situație, Hăineală era tăcută și izolată, Dumbravă copleșit de marele moment. Dumbravă a avut trac toată emisiunea. Din fericire pentru el, a fost un chin scurt, de doar vreo zece minute.
Astăzi, la aproape doi ani după, prepubertatea în care păreau blocați atunci reformiștii s-a risipit ca și cum nici n-ar fi existat vreodată. Acum, lupii tineri din CSM sînt acriți de lupte dure intestine și de bătălii crunte cu politicienii. Nici unul din cei de atunci nu mai zîmbește, nimeni nu mai are iluzii, toți par maturizați peste noapte, de parcă ar fi intrat într-un accelerator de bioparticule. Într-un fel, asta și e CSM: un lanț trofic al Justiției esențializat, o machetă a sistemului. Și, cu cît e mai mică macheta față de mărimea naturală a sistemului de Justiție, cu atît mai mari sînt forțele care-l animă.
Azi, lucrurile stau așa: Oana Schmidt Hăineală a trecut prin sfînta autoreevaluare, Toni Neacșu a fost trimis în judecată pentru fals, continuatorul muncii lui Morar a acceptat înțelegerea politică pe șefiile de parchete și Monica Macovei a descoperit că unii magistrați trebuie lăsați fără bani. Iar Cristi Danileț (împreună cu Alina Ghica) așteaptă să vadă dacă va mai fi membru CSM, după ce colegii lui din țară i-au cerut revocarea doar pentru că a votat-o pe Hăineală la șefia CSM.
Cum ziceam și în titlu, a fost o deflorare. Una violentă. Iar sîngele e pe toți pereții. Sîngele vinovaților nu poate fi deosebit de cel al nevinovaților. Tot sînge e.

You May also Like...

Alegeri la PDL: "mofturi" bruxelleze vs corupție neaoșă
23 martie 2013
Dragnea se folosește de Ierusalim ca să cerșească atenția lui Trump
22 decembrie 2017
Correct me if I'm wrong, but WikiLeaks is about transparency
29 martie 2011
5 Comments
  • Reply
    Cockwork Orange
    26 aprilie 2013 at 9:35

    Mai degraba deflorarea unei iluzii. Iluzia unei justitii fara judecatori pilosi, spagari si mostenitori de sange ai sistemului judiciar.

  • Reply
    KAKA MIZE
    26 aprilie 2013 at 9:36

    Care deflorare, nene? Acolo e swing party in toata regula iar astia stiau dinainte unde se baga, ai cui oameni sint si ce trebuie sa faca. E ca la CCR, cu tradari, reevaluari, istericale cind se umbla la dosare, etc. Toti se fut in cur pentru avantaje si bani, se tranzactioneaza si se negociaza tot pentru ca politica romaneasca la virf e facuta de niste borfasi care isi numesc oameni in pozitii cheie. Exact ce facea Catalin Voicu in divizia B, fac astia din divizia A. Numai astia din liga I au voie sa aiba justitia lor ca sa poata tine in friu restul hotilor si numai asa isi primesc partea si li se pupa inelu’, altfel sint mincati si maturati imediat din virful piramidei. Cacaturile cu justitia independeta, SRI apara interesul national, etc., sint pentru aburit UE si prostii care voteaza si se uita la tv. Mafia lui Basescu e inlocuita de mafia lui Iliescu si se produc convulsii pina se cade la pace si se ajunge la o intelegere despre cine scapa si cine poate fi sacrificat pe altarul puscariei. E nevoie si de ceva action ca sa le luam fatza la fraieri si la aia din UE ca avem justitie. Asta e show-ul care face acum sali pline si-l face pe Gigel sa se pise-n borcan in fata tv ca sa nu scape dezvaluiri cutremuratoare despre justitie, coruptie, scl.

  • Reply
    tanta
    26 aprilie 2013 at 11:30

    Mai kakamize,ce tot ii dai inainte ,ca prostu, in a pune semn de egalitate intre mafia lui Basescu si mafia uslasa?Pai de ce,daca te dai a toate cunoscator,nu-i nominalizezi,cu punct si virgula,pe reprezenantii de seama ale celor doua tabere.Vrem, nu vrem,suntem nevoiti sa alegem din doua rele,raul cel mai mic.N-ai sa gasesti nici un politician curat ca lacrima.Scriem doar ca sa ne aflam in treaba,jignindu-ne unii pe altii?Pe”preafericitii nostri conducatori”ii doare hapt in cur de parerile noastre(na ca m-am enervat…).

    • Reply
      prisacariu
      26 aprilie 2013 at 11:46

      aoleo, tanto, da’ ce parapon ai:)

    • Reply
      KAKA MIZE
      26 aprilie 2013 at 12:25

      E acelasi cacat, tanto! E mafie si hotie patronata de politic si ma fut in raul cel mai mic, in uslasi, basesti si restul hotilor care stau pe margine si dau din gura ca sa ajunga la teava cu bani. E ca si cum ai spune ca esti violata in grup, da’ cu Basescu pe care-l aperi ca pe sfintele moaste, ai ramas doar umpic gravida si ti-a si placut. E chestie de optiune, s-a uitat nitel in ochii tai si te-a bagat in sindromul Stockholm, asa ca te poti lua de mina cu aia care zic ca pe vremea lu’ Ceasca era mai bine. El era baiat bun, da’ l-a stricat Leana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *