Nicolăescu a descoperit transparența în achiziții publice după ce a cheltuit 450 de milioane de euro

Cu doar o zi înainte să-şi dea demisia din funcţia de ministru al Sănătăţii, liberalul Eugen Nicolăescu a emis un ordin care transparentizează total achiziţiile centralizate efectuate de Ministerul Sănătăţii. Documentul prevede că orice achiziţie la Sănătate trebuie precedată de două etape de dezbatere publică, încă din faza întocmirii documentaţiei tehnice de licitaţie. Ordinul lui Nicolăescu prevede şi că dezbaterea publică trebuie urmată de un comunicat de presă. Prevederile, fără precedent în achiziţiile publice din România vor face aproape imposibilă fraudarea prin lipsă de transparenţă a licitaţiilor din Sănătate.

Dar numai în cazul în care ordinul va fi şi aplicat (continuarea, aici).
Întrebările firești sînt:
1. cum de și-a dat seama Nicolăescu că e nevoie de transparență maximă în achiziții publice abia DUPĂ ce a cheltuit 450 de milioane de euro din bugetul Sănătății?
2. va păstra noul ministru, Bănicioiu, ordinul lui Nicolăescu? și, dacă da, îl va și aplica sau îl va ignora?
3. nu ar face bine Nicolăescu să trimită un comunicat de presă cu toate achizițiile alea de 450 de milioane de euro prestate în mandatul lui de ministru? așa, pentru transparența pe care i-o cere acum lui Bănicioiu.

You May also Like...

Da' autodenunțu', cît e autodenunțu'?*
11 septembrie 2012
Deci așa, Ponta: Lulache, șefă la Nuclearelectrica pe mîna lui Mazăre
30 mai 2013
Și sursele se curentează, nu-i așa?
21 septembrie 2010
3 Comments
  • Reply
    petre
    6 martie 2014 at 11:27

    Io chiar nu inteleg de ce a plecat nea contabilu asta.Pe asta doar Sova,cu studiile de fezbilitate il mai „bate”…. ca de Vosganian,nu-i momentul sa vorbim acum.

  • Reply
    Paul
    7 martie 2014 at 1:50

    Nu e singura mina antipersonal lasata de Minciunel.
    Vezi si ordinul nr. 214/2014 privind aprobarea organizării şi funcţionării Unităţii de evaluare a tehnologiilor medicale în cadrul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. dr. Matei Balş” care provoaca deranj extrem in demersul de introducere a noilor tehnologii in practica uzuala din RO.

    • Reply
      prisacariu
      7 martie 2014 at 9:28

      mai exact?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *