Se pregătește marea spălare de bani a Guvernului

Iar spălarea asta de bani îi va avea ca fericiți și cinstiți beneficiari exact pe ăia care nu au plătit un leu impozite în viața lor, care au făcut meleoane din șpăgi și din funcții publice sau din afaceri murdare. Dar să trecem la partea tehnică a problemei: Guvernul va modifica iar Codul Fiscal (sau așa ceva), ocazie cu care, cică, se vor impozita cu 16% averile nejustificate. Adică acele averi clădite pe venituri dacă nu negre de-a dreptul, atunci cel puțin gri (ce ziceam mai sus: de la evaziune fiscală pînă la șpăgi). Superb, genial, emoționant.
Dar greu de aplicat. Din ce ne-au explicat ministrul Ialomițianu și șeful ANAF, Blejnar, va fi impozitată acea diferență dintre averea AFIȘATĂ și veniturile legale. Deci, dacă omul controlat de ANAF are merțan și gonflabilă vorbitoare în dreapta, dar cîștigă cinci lei pe lună, legal, atunci valoarea însumată a merțanului și a blondei minus venitul legal (ăla de cinci lei) se impozitează cu 16%. Capisci?
Iarăși: superb, genial, emoționant. Dar: dacă omul controlat de ANAF nu are bunurile pe numele lui? Dacă merțanul e pe numele gonflabilei? Dacă yacht-ul e pe numele soacrei? Dar dacă vila în care stă e în proprietatea sereleului unui văr? Atunci e impozitată soacra? I se iau banii vărului?
Dar să zicem că da și să trecem la cea mai mișto consecință a modificării Codului Fiscal enunțată mai sus. Care este albirea șpăgilor luate în timp de funcționari publici și demnitari. Să presupunem că se pune ANAF-ul să verifice un ministru foarte bogat (în funcție sau nu), care toată viața lui a fost un bugetar. Și descoperă ANAF-ul că omul își face concediile la Monte Carlo, că are Ferrari, că face croaziere pe mare cu ambarcațiuni de lux, că are la mînă ceas de enșpe mii de euro, că stă la vilă central șamd. Ei, ce face ANAF în cazul ăsta? Însumează valorile tuturor bunurilor și serviciilor plătite de politician și ajunge la rezultatul X. Apoi însumează veniturile de bugetar ale aceluiași și ajunge la rezultatul Y. Apoi scade Y din X și rămîne cu Z. Iar suma Z rezultată se impozitează cu 16%. Buuuuun! Da’ știți ce înseamnă asta? Că, în acel moment, ANAF A ALBIT AVEREA NEJUSTIFICATĂ A POLITICIANULUI. Fiscul, adică, i-a spălat bugetarului banii negri făcuți din șpăgi sau din trafic de influență.
E, ce ziceți de chestia asta?
Cică toată povestea intră în vigoare la 1 ian 2011. La mulți ani!
P.S. Și mai e o consecință la care Ialomițianu și Boc trebuie să se fi gîndit bine: odată ce ANAF spală banii bugetarilor, prin aplicarea impozitului de 16%, ce șanse mai are ANI (instituție pentru care conceptul de „avere nejustificată” este esențial) să verifice și să confiște (un fel de impozitare cu 100%:D) averile clădite pe venituri negre?

You May also Like...

Primele imagini cu spionul lui SOV în redacția Kamikaze!
21 octombrie 2010
Udrea, politică tot sub acoperișul lui Cocoș
12 iunie 2013
Ce cîștigă Băsescu din atacul la rege?
23 iunie 2011
18 Comments
  • Reply
    postacu scelerat
    30 decembrie 2010 at 14:44

    prisacariule, parca erai mai profund bre. mai roaga-l si tu pe bortea sa te consilieze pe partea economica. revenind, care anume e partea din ordonanta care spune ca odata impozitat un venit obtinut dintr-o infractiune, infractiunea respectiva se prescrie.

    • Reply
      prisacariu
      30 decembrie 2010 at 16:53

      postacule, parcă erai mai atent, bre. ordonanța asta de care se vorbește aici se referă la averile nejustificate, nu ilicite. deci, la prima vedere, ANAF nu zice de banii proveniți din infracțiuni, ci proveniți (pur și simplu!) nu se știe de unde, deci nejustificați. iar „nejustificat” nu are a face (din păcate, zic) cu procurorii, ci cu ANI. despre ce vrea să însemne treaba asta cu nejustificat versus ilicit, vezi aci

      • Reply
        postacu scelerat
        30 decembrie 2010 at 19:19

        hai sa aprofundam cu atentie.
        deci sa luam de exemplu un mogul schiop. sa fie vintu, ca sa zic un nume la intimplare. care vintu ii vinde lui buscu o barca pneumatica de pescuit cu cristale swarovski. buscu plateste cu banii de salarii, iar vintu nu-i da factura. buuuun… ce ar fi facut pina acum blejnar daca l-ar fi vazut pe buscu la zimnicea cu barca pe dunare? ar fi frecat pula, ca sa ma exprim delicat, fiindca nu ar fi putut sa-l ia la intrebari. odata cu noua lege insa, poate incepe o ancheta la doru buscu acasica. si sa-l intrebe din ce bani a luat barca si unde e factura. buscu, cum il stim cotcar, ar da din colt in colt iar blejnar l-ar arde cu 16% pe barca. si acu vine partea cu adevarat interesanta. blejnar poa sa faca o scrisorica la parchet si sa zica parchetului ca buscu a platit cu banii de salarii iar vintu a vindut fara factura. cam asta cred ca-i spilu legii. de altfel daca urmaresti osirdia cu care antenele si rtvul clantane pe tema asta, o sa intelegi cui nu-i pica bine.

        • Reply
          Bortea
          30 decembrie 2010 at 20:44

          Postacule, cica intre persoane fizice nu se face factura. Pe bune. Garantat Vanghelie.

        • Reply
          Bortea
          30 decembrie 2010 at 22:05

          Cred ca postacul scelerat a incurcat cazurile. ANAF se gandeste la o noua ordonanta, una care sa acopere si persoanele reclamate de postac. Va fi o ordonanta care va duce la impozitarea impozitelor neplatite. Sa zicem ca ai o firma X care nu plateste impozitele catre stat. Si declara ca nici nu mai are din ce plati. Si ca nici nu vrea sa dea faliment, ca e mai cu mot ea firma aia care e ea firma. Dar declara si ca mai dispune de niste mobila prin casa si ceva marci pe care le poate vinde. Si le vinde. De cumparat, le cumpara un anume domn Vitaly Tribute, nascut Vitalie, sau rude ale acestuia. Le cumpara pe nimic. De aici, rezulta la final o paguba la bugetul de stat egala cu diferenta dintre datoria la stat si suma obtinuta din vanzarea de care ziceam. Ei, aceasta diferenta ar trebui sa se impoziteze si ea. Adica ok, statul e prost si ia teapa, dar sa impoziteze teapa ca poate tepuitorii si-or fi luat barci cu motor pe vremea cand trebuia platit impozitul.
          Un caz derivat la cel de mai sus e cel in care vanzarea are loc la un pret ok, dar care se plateste in transe. Si pana la urma se plateste doar prima transa. Oricum, in ambele cazuri diferenta trebuie impozitata. In acest fel, cei care nu platesc impozitele la stat vor fi in legalitate pt ca platesc impozit pe impozitele neplatite. Simplu si eficient, nu?

          • postacu scelerat
            30 decembrie 2010 at 22:56

            fuck.
            prisacariule daca il mai chemi pe bortea in ajutor il zic si io lu fratemiu sa coboare in fata blocului. io acu cum dracu sa ma pun cu asta pe partea economica? din trei derivate ma face muci.
            p.s. domnule bortea, mai mariuse, da spiritu? spiritu ramas pe mijloace fixe se mai impoziteaza?

          • prisacariu
            30 decembrie 2010 at 23:47

            eu credeam că tu l-ai chemat, că eu nici nu știu ce-s alea derivate. da’ acu’, dacă tot v-ați împrietenit pe partea spirituală, zic să vă dați în continuare la corp

          • Bortea
            31 decembrie 2010 at 18:26

            Ma iertati, nu voiam decat sa incurajez impozitarea infractiunii economice. La impozitele neplatite sa se aplice cota de 16%, pe TVA-ul rambursat ilegal sa se puna TVA, iar suma cu care se pagubeste statul cand soferii sunt platiti pe contracte de drepturi de autor sa fie impozitata asa cum zice PSD-ul, progresiv. De ce sa se faca puscarie cand sunt atatea solutii?

  • Reply
    AntiGelu
    30 decembrie 2010 at 15:16

    In civilizatie, daca te prinde Fiscu ca umbli cu alba-neagra o pui organizat.
    Astfel: te dai singur in gat, statul iti ia „doar” impozitul datorat PLUS dobanda de 6% pe ce nu ai platit in intervalul x de timp. Daca insa te prinde el primul, atunci pe linga impozit si dobanda mai iei si amenda babana plus zile de bulau.
    Nu consider ca „existenta” averilor pe numele socrilor sau prietenilor ar constitui un impediment. Sa ii verifice si pe ei, pina in panzele albe. Si poate ar trebui revizuita legea soc. comerciale: nu se poate ca tu sa ai zero activitate sau pierderi de ani de zile, dar toate masinile si iahturile sa fie „trecute” pe acea firma.
    In plus, tot ce este „pe firma” si este folosit in particular duce la generarea unui „castig”, castig ce trebuie impozitat…deci omul trebuie sa scrie atent ce si unde a fost cu masina. Interesant cum rezolva problema spagarii care au masini „date in folosinta” de diverse firme.
    Stati linistiti, marii „spagari”/”oameni de afaceri” fie au ales calea ilegalitatii pe veci si nu vor aduce in veci banii in Ro, dar vor avea parte mereu de foloase de la „rude generoase” din strainatate, fie au gasit ei o modalitate sa isi aduca incet incet banii in tara sau sa ii albeasca pe cei deja prezenti aici.
    Pai ce, e greu sa faci un contract de consultant pt cateva sute de mii, „pe drepturi de autor”?
    La nivel de miliarde v-a arat conu puriciu cum se face. Se vinde si se cumpara 😀

  • Reply
    escu
    30 decembrie 2010 at 15:20

    daca lucrurile stau chiar asa – repet, chiar asa – inseamna ca e groasa rau de tot; ce Schengen, ce Sarko, ce tigaromi – e opera noastra 100%; iar TOATA presa ar trebui sa faca un scandal monstru pe tema asta, pana la eliminarea sau corectarea ei.

  • Reply
    ilie
    30 decembrie 2010 at 15:43

    Pai tocmai asta-i spilul, vor sa albeasca spaga. Si iata cum guvernul aplica invataturile conului Patriciu care mai acum citeva luni venea cu o astfel de propunere ca cica asa au facut italienii si au repatriat banii negri ai mafiotilor.

  • Reply
    bella
    30 decembrie 2010 at 17:44

    intotdeauna la sfirsitul anului se fac nenumarate magarii la guvern. stai sa ne revenim dupa sf.Ion si atunci vom vedea si alte grozavii!

  • Reply
    KAKA MIZE
    30 decembrie 2010 at 21:39

    Marea spalare a banilor a fost facuta de mult. Acu’ se pregateste marea stoarcere a banilor. Nu mai trebuie sa ramina nici o picatura, futu-i in gura de bagabonti !

  • Reply
    ANAF-ule, ia spală matale și banii negri ai deputatului Rizea! « prisacariu
    31 decembrie 2010 at 3:25

    […] prisacariu blog de kamikaze « Se pregătește marea spălare de bani a Guvernului […]

  • Reply
    Dragă ANAF, iartă-mă că revin: spălăm un pic și banii lui Brînză? « prisacariu
    3 ianuarie 2011 at 21:54

    […] de Crăciun, Guvernul a făcut un cadou posesorilor de averi la negru: o spălătură de furt și șpăgi demnă de cel mai tare paradis fiscal. Cum toți ne dorim să ajungem în rai, […]

  • Reply
    Despre inconștiența neputinței pe(rso)nale « prisacariu
    22 februarie 2011 at 11:38

    […] cu ANAF (care, cică, se apucă de impozitat averile nejustificate; da, sigur, ce ar vrea ANAF e o tîmpenie, dar niște date utile pentru un procuror ar cam fi de scos din tîmpenia asta, ca să nu mai spun […]

  • Reply
    ANAF-ule, ia spală matale și banii negri ai deputatului Cristian Rizea! | CRISTIAN RIZEA
    12 octombrie 2015 at 6:41

    […] dosarelor pe care oricum nu aveau chef să ți le facă! Nu vă impacientați, vorbim despre ultima gogoriță de adormit bibilicile degerate a […]

  • Reply
    Cristian Rizea bufonul penal incompetenet | CRISTIAN RIZEA
    14 octombrie 2015 at 20:39

    […] dosarelor pe care oricum nu aveau chef să ți le facă! Nu vă impacientați, vorbim despre ultima gogoriță de adormit bibilicile degerate a […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *